Рейтинг університетів України: ХНУ потрапив у ТОП-100

Рейтинг університетів України: ХНУ потрапив у ТОП-100
  • Оприлюднили консолідований рейтинг навчальних закладів вищої освіти України 2021-го року.
    До нього потрапили три університети області.

Інформаційний ресурс "Освіта.ua" склав щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти. Його результати засновані за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Згідно з результатами рейтинг очолив Київський національний університет ім. Шевченка. 

Відео дня

Друге місце посів Харківський національний університет ім. Каразіна.

Третє – Львівський національний університет ім. Франка.

Які результати навчальних закладів вищої освіти у Хмельницькій області:

  • Найвищу сходинку посів Хмельницький національний університет (ХНУ) - 62.
  • Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка на 142 місці.
  • Подільський державний аграрно-технічний університет - 158.

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іван Іванович

    Топ 100? Тих універів на всю Україну 30-35
  • Читач45

    Хмельницький національний університет 62 зі 100 - це пристойний результат, особливо порівняно з іншими ЗВО області.

    Читач79 reply Читач45

    Не може бути університету у Хмельницькому. Міг бути ХТІБО і то під постійним контролем з центру і  підживленням нормальними викладачами ззовні. А так все виливається в порєшалово і кумівство.  Тепер з піаром з кожного утюга, які ми найкращі.
  • Читач79

    Імітація науки в переважній більшості. Скидуються декілька "місцевих науковців" авторам на статтю в Scopus. Отримують рейтинги без науки і подальше падіння України в безодню.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up