Рейтинг університетів України: ХНУ потрапив у ТОП-100

Рейтинг університетів України: ХНУ потрапив у ТОП-100
  • Оприлюднили консолідований рейтинг навчальних закладів вищої освіти України 2021-го року.
    До нього потрапили три університети області.

Інформаційний ресурс "Освіта.ua" склав щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти. Його результати засновані за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Згідно з результатами рейтинг очолив Київський національний університет ім. Шевченка. 

Відео дня

Друге місце посів Харківський національний університет ім. Каразіна.

Третє – Львівський національний університет ім. Франка.

Які результати навчальних закладів вищої освіти у Хмельницькій області:

  • Найвищу сходинку посів Хмельницький національний університет (ХНУ) - 62.
  • Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка на 142 місці.
  • Подільський державний аграрно-технічний університет - 158.

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іван Іванович

    Топ 100? Тих універів на всю Україну 30-35
  • Читач45

    Хмельницький національний університет 62 зі 100 - це пристойний результат, особливо порівняно з іншими ЗВО області.

    Читач79 reply Читач45

    Не може бути університету у Хмельницькому. Міг бути ХТІБО і то під постійним контролем з центру і  підживленням нормальними викладачами ззовні. А так все виливається в порєшалово і кумівство.  Тепер з піаром з кожного утюга, які ми найкращі.
  • Читач79

    Імітація науки в переважній більшості. Скидуються декілька "місцевих науковців" авторам на статтю в Scopus. Отримують рейтинги без науки і подальше падіння України в безодню.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up