Стафілокок у НВО №1: діти повернулися до школи

Стафілокок у НВО №1: діти повернулися до школи
Фото із сайту школи.
  • Майже місяць вони були на "дистанційці".
  • У перший день до школи не прийшло 260 дітей.
  • Майже місяць дистанційного навчання для батьків дітей такого віку, це вкрай складно. Хтось брав вимушену відпустку, хтось ходив з дітьми на роботу. Адже не всі можуть залишити без нагляду малечу, яка ходить в дитсадок або молодшу школу. Для нашої сім'ї це був непростий період, - розповідає "ВСІМ" мама одного з учнів НВО №1. - Ми просили, щоб наших дітей якось розподілили по інших школах та садочках на час, коли наша не може працювати. Але цього не зробили.

До повноцінного навчання у НВО №1, що на Старокостянтинівському шосе, повернулися лише сьогодні, 6 жовтня. Починаючи із 9 вересня вони були на "дистанційці". Все через золотистий стафілокок. Саме такою поки є офіційна причина того, чому захворіли 92 дитини. Із них 15 були госпіталізовані до інфекційної лікарні. Там же була одна доросла (мама одного з учнів).

У перший день навчання до молодшої школи прийшло 415 дітей із 611, які є в списках. У дитсадок - 150 із 220. Про це "Суспільному" повідомила старша медична сестра НВО №1 Лілія Соколова.

Золотистий стафілокок виявили у працівників харчоблоку НВО №1. Двоє із них вже звільнилися за власним бажанням. Ще четверо отримали допуск до роботи після того, як пролікувалися. 

Відео дня

Розібратися із ситуацією із захворюванням у НВО №1 обіцяла комісія із Києва. У Хмельницький приїжджали головний санітарний лікар, міністр освіти та інші чиновники. Тоді вони повідомляли, що було рекомендовано міськраді відсторонити на час розслідування всіх, хто може бути причетний до захворювання. А сьогодні, 6 жовтня, заступниця керівниці департаменту освіти і науки повідомила наступне:

 - Відкрита кримінальна справа. Правоохоронні органи з'ясовують всі причини спалаху захворювання та винних. Наразі директорка закладу Оксана Романів відсторонена від виконання своїх службових обов'язків, але на роботу ходить, - цитує "Суспільне" слова Ольги Кшановської.

Нагадаємо, що батьки, діти яких лікувалися, можуть отримати компенсацію. Це міськраді рекомендували зробити чиновники МОН. Для отримання компенсації потрібно надати пакет необхідних документів у відділ звернень громадян міськради і чекати на рішення відповідної комісії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Василько

    Тільки у нас таке можливо: Наразі директорка закладу Оксана Романів відсторонена від виконання своїх службових обов'язків, але на роботу ходить. Як, для чого, чому?

    Читач62 reply Василько

    А директорка в чому винна. Думайте головою.
    Поставте себе на її місце. Що директорка медогляди проводить? Чи справки видає? Чи на кухні стоїть? Люди добрі думайте.

    Василько reply Читач62

    А тепер найди Романів Оксану Миколаївну на youcontrol і подивиль до чого тут "КРЕДО УКРАЇНА" раз ти такий розумний))

    Василько reply Читач62

    ЧитачNномер я про те що якщо відсторонена особа від своїх обов'язків, повноважень,  то на період дії відсторонення вона не може виконувати покладені на неї обов'язки і знаходитись на робочому місці. Також вона несе відповідальність за працівників і дітей в цьому навчальному закладі. Не ми її ставили і не нам про це думати!
    Якби ця історія закінчилась фатально, хто б тоді був винний?
  • Victor Honcharuk

    На дистанційці чи на інфекційці?

    Victor Honcharuk reply Victor Honcharuk

    Ievgen Pervushyn немає чого добавити ..

    Ievgen Pervushyn reply Victor Honcharuk

    Victor  Honcharuk одні там, другі там... а деякі і там і там ))
  • Olha Khmelovska

    "..на дистанційнІ"??? Ваш редактор  дарма отримує зарплату 😂🤦

keyboard_arrow_up