У Хмельницькому думають над відкриттям садочків для півторарічних. За чи проти?

У Хмельницькому думають над відкриттям садочків для півторарічних. За чи проти?
Ілюстративне фото
  • Хмельницькі садочки вже готують укриття до 1 вересня. 
  • Поки цього літа працює 14 чергових закладів для малечі.
  • Чи відкриватимуть у вересні групи для півторарічних?
  • Беріть участь в опитуванні і діліться думками у коментарях.

Попри воєнний стан Україна готується перейти з “дистанційки” на очну форму навчання. З вересня школярі у Хмельницькому теж сядуть за парти. Планується, що запрацюють і садочки. Нагадаємо, зараз у місті відкриті 14 чергових дошкільних закладів. У Департаменті освіти кажуть, наразі працює електронна черга, тому батьки продовжують реєструвати дітей. Думають і над відкриттям груп для найменших. Дізнавалися деталі.

Минулого року у дитсадки Хмельницького почали приймати малюків від півтора року. Тоді такі групи ввели у 5 садочках. Для найменших розробили окреме меню, а нагляд за малюками здійснювали дві нянечки й вихователь. Чи працюватимуть такі групи тепер, в умовах воєнного стану? Про це запитали у виконуючої обов’язки директора Департаменту освіти й науки міськради Ольги Кшановської. За її словами, наразі в місті лише думають над тим, чи доцільно відкривати групи для півторарічних. Щоправда, запит від батьків був і електронна черга працює. 

  • Складно сказати, чи працюватимуть групи для півторарічних. Ми плануємо, але як буде...Тут не знаємо, що зі старшими робити. Минулого року такі групи працювали в 5 садочках. Ми планували розглянути відкриття ще таких груп в інших мікрорайонах. Але зараз складно сказати. Для 1,5-річних є окрема черга, де батьки реєструвались. Ми їх набираємо, але поки що не маємо рекомендацій, як будуть працювати садочки, - каже Ольга Кшановська. 

Наразі у Департаменті міркують над тим, чи буде доречно розпочинати навчальний рік для малюків в умовах воєнного стану. Питання тимчасово поставили на паузу, але запис не скасовували. 

Відео дня
  • Електронна черга працює, в нас є запит на такі групи - батьки реєструються. Але поки складно сказати, чи будемо відкривати чи ні, - додає директорка Департаменту. 

Нагадаємо, минулого року реєстрація півторарічних малюків до садочків стартувала з 5 серпня. Групи для найменших працювали у п’ятьох закладах дошкільної освіти міста: №6 “Колобок”, №11 “Золота рибка”, №40 “Сонечко”, №45 “Ялинка”, №49 “Дюймовочка”.
Записатись до електронної черги можна як і раніше на сайті Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради. 


Друзі, як ви думаєте, чи доречно відкривати з вересня садочки для найменших? Діліться своїми думками у коментарях.

Опитування

Чи доречно відкривати з вересня групи для 1,5 річних малюків?

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga GRS

    Вважаю недосконалою систему освіти в садочках. Наприклад,в Данії на групу з максимум 15 дітей є 3 незадьорганих вихователя і купа розваг. Діти можуть пізнавати світ граючись, самостійно. З таким підходом можна говорити і про безпеку дітей, і невигорання виховательок
  • Лилия Дагаева

    Спочатку забезпечте садочками дітей старше 3 років, які вже їх відвідували... Обоє батьків мусять працювати, а дітей куди?????
  • Гридволд Хранзовки

    ви що там вже зовсім в сосну вї..лись? Позакривали школи, садочки, поскорочували все що можна, згвалтували систему освіти і тепер на дітях експерименти влаштовуєте??! нам і росії не треба, коли такі "патріоти" виступають з ініціативами! горіть в пеклі...
  • Маша Павловская

    У батьків чи у осіб ,які їх замінюють є 3 р. декретної відпустки ; ви про що зараз взагалі? Дітки до 3 р.краще ( на період війни ) краще , щоб були з батьками;

    А з 3 р. якщо обоє батьків офіційно працюють і зможуть надати довідки ,тоді можна щось говорити

keyboard_arrow_up