В хмельницьких школах не вистачає підручників. Обіцяють довезти у вересні

В хмельницьких школах не вистачає підручників. Обіцяють довезти у вересні
  • У департаменті освіти кажуть, що хмельницькі школи забезпечені підручниками на 90%.
  • Не вистачає англійської мови для 5 класу, а також бракує книг для третьокласників.
  • Протягом місяця з Міносвіти мають завезти підручники для 9 класу. Їх вистачить на 100%.
  • Школи також обміняються підручниками для 10 та 11 класів.

Минулого року хмельницькі школи мали недостачу підручників для 4-х та 7-х класів. Цьогоріч в департаменті освіти кажуть, проблем з навчальною літературою не буде. Зараз забезпечені підручниками на 90%. Решту придбають або попросять в обласному департаменті. 

- За перший тиждень вересня ми маємо повністю забезпечити всіх дітей підручниками. Дещо замовимо, дещо попросимо в обласному депараменті, якщо в них є залишки, - розповідає vsim.ua заступник директора департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Світлана Губай.

Для 1-2 класів підручників вистачає у повному обсязі. Бракує лише "Англійської мови для поглибленого вивчення" для класів, якій йдуть за програмою "Інтелект України".

Відео дня

Учні 3-х класів мають поки лише 90% навчальної літератури. Потрібно ще по 50 примірників підручників з кожного предмету.

А от 4-ті та 7-мі класи цьогоріч мають весь комплект підручників. Їх виділили в червні з резервного фонду Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА.

Для 5-их класів не вистачає лише 50 підручників з англійської мови.

6-ті та 8-мі класи забезпечені всією необхідною навчальною літературою.

Учні 9-их класів цьогоріч будуть навчатись за новим Державним стандартом. Підручники для них замовили ще в березні на репозитарії навчального контенту. Вони вже почали надходити до навчальних закладів. Також є можливість скачати їх на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

Для школярів, які навчатимуться в 10-их та 11-их класах, підручники будуть обмінювати між школами міста. Відбуватиметься все залежно від профільності вивчення предметів і потреби в тих чи інших підручниках.

Читайте також: Без домашніх завдань і оцінок: першачки з хмельницької школи не сидітимуть на уроках

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Білик

    В 22 школі   3 клас є 3 книжки на 24 учня майже зі всіх предметів це 100відсотків
  • Анна Островська

    хоча б раз не буде проблем з книжками
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up