12 лютого – Трьох Святих: чого не варто сьогодні робити

12 лютого – Трьох Святих: чого не варто сьогодні робити
ukranews.com
  • Сьогодні відзначають одне з найвеличніших свят – Трьох Святителів. Його встановили на честь святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Золотоустого.
  • Які традиції та прикмети пов'язані з цим днем, читайте далі.

Сьогодні, 12 лютого, православні вшановують Собор трьох святителів: Василя Великого, Іоанна Златоуста та Григорія Богослова. Відзначати свято почали у другій половині XI століття.

Історія свята. Згідно із легендою, між вірянами виникла суперечка про те, хто із цих трьох святих є "важливішим". Частина людей почитала Василя Великого, називаючи себе василіанами. Інші величали Григорія Богослова і називали себе григоріанами. Треті - іоанніти прославляли Іоанна Златоуста. Тож, щоб зупинити ворожнечу вирішили становили загальний день святкування пам’яті цих святих.

Чого не варто робити 12 лютого:

Відео дня

- у цей день не мварто працювати. Особливо у свято боялися прясти та шити. Вірили, хто заборону порушить, у того будуть боліти руки.

Також 12 лютого причаровували кохання. Для цього дівчата підвішували на дерево різнокольорові стрічки. Вважали, що так й кохання "прив'язати" можна.

А ще у цей день можна зробити прогноз погоди. Стверджують, якщо на Трьох Святих морозно, то буде мороз аж до 15 лютого. А червоний місяць 12 лютого віщує сильний вітер. Північний вітер дує, а хмар немає, то чекай похолодання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сергей Слободзян

    Сьогодні не можна, в пятницю не можна.
    А потім дітям скажу, їжте дулю, сьогодні свято)

    Вадим Яцков reply Сергей Слободзян

    Сергей Слободзян це більш ймовірно)))))

    Сергей Слободзян reply Сергей Слободзян

    Вадим Яцков  Я в  прибульців  вірю)

    Вадим Яцков reply Сергей Слободзян

    релігія = забобони, не звертай уваги))))
  • Ievgen Pervushyn

    дякую, як раз чекав того дня, щоб просто повалятися в ліжечку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up