25 грудня - християни західного обряду святкують Різдво: традиції та символи свята

25 грудня - християни західного обряду святкують Різдво: традиції та символи свята
The Independent
  • В багатьох країнах світу Різдво відзначають 25 грудня.
  • Для католиків Різдво є одним з найголовніших свят у році. Існує величезна кількість обрядів і традицій, які важливо дотримуватися у цей день.

25 грудня відзначається найбільше свято християнського світу — Католицьке Різдво. Це день-спогад про диво народження у Віфлеємі Сина Божого Ісуса Христа. Різдво є офіційним державним святом і вихідним днем у більш ніж ста країнах усього світу, в тому числі й в Україні. 

Для католиків Різдво – одне з найголовніших свят. Тож існує величезна кількість обрядів і традицій пов'язаних з ним. Готуватися до Різдва починають заздалегідь - за чотири тижні. Цей період називається Адвент.

Католицьке Різдво має п'ять днів передсвята – з 20 по 24 грудня – і шість днів післясвята. Різдво це передусім, сімейне свято, тож за традицією, 24 грудня родини збираються на урочисту вечерю.Символи Різдва. Головним символом свята є вертеп. Ще одним атрибутом свята є сіно на столі у святвечір. Його кладуть під скатертину. Цим віряни показують те, що в їхньому домі народжується Ісус.

Відео дня

Колядки. За традицією 25 грудня католики ходять в гості та колядують. 

Ще одним атрибутом свята є подарунки, які дарують одне одному. Їх за традицією ховають під ялинкою, або у спеціальні шкарпетки.

Різдвяний вінок. Вічнозелений атрибут з чотирма свічками. Їх запалюють поступово, щоб освітити шлях Господа. 

Різдвяний дзвіночок. За віруваннями, його дзвін вітає появу на світ Христа і допомагає розігнати злих духів.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up