5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища

5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища
  • Свято є способом привернути увагу світової громадськості до проблем охорони природи.
  • Відзначати його почали ще у 1973 році.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища святкують щороку 5 червня. Головною метою цього свята є звернення увагу людей на проблеми екології та стимулювання активної діяльності спрямованої на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі. Святкування традиційно проводиться під егідою Організації Об'єднаних Націй.

День охорони навколишнього середовища ввели на офіційний рівень на Стокгольмській конференції у 1972 році.

Традиційно у цей день проводять різноманітні заходи екологічного спрямування. Всесвітній день навколишнього середовища супроводжується барвистими видовищами, такими як вуличні мітинги, паради велосипедистів, "зелені" концерти, конкурси, посадка дерев, проведення кампаній з прибирання території тощо.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Вперше відзначали 1973 року!!!
  • Анонім

    Довідка

    Всесвітній День охорони навколишнього природного середовища – міжнародний день проведення заходів, що підтверджують прагнення урядів і організацій до збереження і поліпшення навколишнього середовища. Відзначається він в червні починаючи з 1973 згідно з резолюцією 27-ї сесії Генеральної Асамблеї Організацій Об’єднаних Націй від 15 грудня 1972 в усіх країнах-членах. Цю дату обрано, щоб відзначити день відкриття Конференції ООН з проблем навколишнього середовища (Стокгольм, Швеція, 1972), на якій було прийнято Програму ООН з навколишнього середовища.



    Мета проведення всесвітнього Дня охорони навколишнього середовища – поглибити процес усвідомлення людством необхідності берегти і поліпшувати навколишнє середовище та стимулювати політичні рішення щодо практичних дій у цьому напрямі. У цей день відбуваються екологічні конгреси, конференції, фестивалі, виставки, шкільні конкурси та інші масові заходи. Глави держав, прем’єр-міністри i міністри охорони навколишнього природного середовища роблять заяви та беруть зобов’язання щодо збереження довкілля, створюються нові державні структури, які опікуються питаннями довкілля, ратифікуються природоохоронні конвенції та інше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up