7 квітня — Благовіщення: традиції свята чого не слід робити

7 квітня — Благовіщення: традиції свята чого не слід робити
cerkiew.net
  • Це свято є одним з 12 найбільш важливих у православ’ї.

 

Щороку 7 квітня православні відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці. За легендою, саме в цей день Діва Марія дізналася звістку про народження сина-спасителя. Церква вважає, що цим днем і починається Євангельська історія: разом із благою звісткою було покладено початок порятунку людського роду.

Традиції

Цей день рекомендується провести в молитвах. У Благовіщення дотримуються посту, але риба і морепродукти в цей день дозволені.

Відео дня

Цього дня не рекомендується займатися важкою фізичною працею. Не варто також розчісуватися та стригтися.

Зрозуміло, що у таке велике свято не можна лихословити, сваритися, ображати інших чи бажати комусь зла.

У народі вірять, щоб очистити оселю від недобрих сил, у будинку цього дня слід запалити свічки.

Також кажуть, що 7 квітня не можна давати щось в борг, адже це принесе невдачу.

Прикмети 7 квітня:

Якщо цього дня дуже тепло, то на Великдень буде холодно.

Якщо не побачили  7 квітня жодної ластівки, значить, весна буде холодна.

Якщо 7 квітня гарна погода –  врожайний буде рік.

Читайте також: Православний календар: що і коли святкують у квітні
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up