Аварійну лазню в Хмельницькому можуть відремонтувати за півроку

Аварійну лазню в Хмельницькому можуть відремонтувати за півроку
Міська лазня № 1 потребує капітального ремонту, адже несучі конструкції приміщення розвалюються, а на даху і зовсім гуляє вітер. Експерти кажуть, що реконструювати її можна за 6 місяців, але на це потрібні кошти.

Ще торік комунальну лазню, де оздоровлювалися сотні хмельничан, закрили на ремонт. Відвідувачам обіцяли, що за кілька місяців замінять котли та зроблять косметичний ремонт. Однак такі розмови ведуться вже більше року.

- З 8 грудня того року лазню повністю закрили. Нам сказали, що це ненадовго, десь на 2 місяці, щоб оновити приміщення. З лютого ми почали звертатись усно до керівництва, потім ми писали скарги та виходили на мітинг під міську раду. Посадовці нам пообіцяли, що скоро баня запрацює, хтось казав, що з квітня, хтось казав, що з травня, - розповідає хмельничанин Іван Цимбалюк.

Однак, за його словами, всі прохання відкрити лазню ігнорувались, тому активісти пробивались і на сесію міської ради, де їхню скаргу розглядали в останню чергу і продовжували «годувати» обіцянками, що невдовзі відновлять роботу парної.

Відео дня

- Закривалась баня у минулому році тільки для того, щоб поміняти котли, значно пізніше почали піднімати питання ремонту, заміни даху, труб, неприродності фундаменту, хоча баня на ньому майже 100 років простояла і була пригодною, - каже хмельничанин Сергій Шинкарук.

В черговий раз питання ремонту лазні підняли під час засідання виконавчого комітету, де новообраний мер Олександр Симчишин зазначив, що проблема з хмельницькою лазнею зараз є однією з пріоритетних.

- В нас є питання до керівництва бані, до виконуючого обов’язки мера, до колишнього мера, до заступника, який займався питанням лазні, при яких виділялись кошти на ремонт. І ми вважаємо, що тут мають бути не лише кадрові зміни, але і кримінальна відповідальність, - заявляє заступник міського голови Володимир Гончарук.

Тому, перш за все, любителів попаритись зібрали, аби провести екскурсію лазнею та показати її стан. Як з’ясувалось, лазня дійсно знаходиться в аварійному стані, конструкції нижнього та верхнього поверху можуть у будь-який момент обвалитися. У не менш критичному стані і приміщення жіночого та чоловічого залів.

- Останній висновок ми давали ще у 2010 році, тобто з тих пір нічого не змінилося, будівля прийшла тільки у гірший стан, тому що робився лише косметичний ремонт, а не те, що було написано у технічному звіті тоді, 5 років тому, - пояснює

Як зазначає, щоб привести приміщення до належного стану, необхідно робити монолітні ділянки, які будуть підтримувати усю конструкцію.

- Це приміщення можна капільно реконструювати, але десь близько 2 місяців піде на розробку проектно-технічної документації і приблизно півроку на ремонт самої будівлі, - каже проектувальний Хмельницького філіалу інститут «НДІ Проектреконструкція» Андрій Трубаєнко. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    оце то запустили, жах. треба кримінальні справи і садити тих, хто довів баню до такого вигляду. Симчишину не позаздриш. передали таке лайно
  • PAL

    Наследие правления мельника. То баня, то стадион, то дороги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up