Хмельницьку лазню можуть знести та побудувати нову

Хмельницьку лазню можуть знести та побудувати нову
У виконкомі розглядають різні варіанти відновлення роботи лазні, яка шостий рік знаходиться в аварійному стані.

Лазня №1 у Хмельницькому була відкрита ще у 1929 році. З того часу вона стала популярною серед мешканців міста. Але із 2014 послугами лазні скористатися хмельничани не можуть, оскільки вона знаходиться на ремонті. Та більш як за рік відновити її роботу не вдалося.

- У 2010 році був експертний висновок про те, що лазня на вулиці Франка знаходиться в аварійному стані. Незважаючи на це вона продовжувала працювати. Щороку виділялися кошти на її ремонт, - розповідає заступник міського голови Анатолій Нестерук. – Ми розглядаємо декілька варіантів відновлення роботи лазні. Серед них і ремонт, і протиаварійні роботи. За попередніми підрахунками будівельників, на це потрібно 6-7 мільйонів гривень.

Ще один варіант - знесення лазні та побудова нового приміщення. За тими ж підрахунками на це піде близько 30 мільйонів гривень. Поки в міськраді чекають попередні проекти, які уже замовили. Лише після їх отримання будуть шукати метод вирішення проблеми.

Відео дня

Нова система опалення лазні уже готова. Для її кращої роботи влада планує купити новий генератор вартістю близько 200 тисяч гривень. За словами міського голови Олександра Симчишина, усе це дозволить розпочати ремонтні роботи уже взимку. Також він висловив думку про те, що при сучасних технологіях можна розглянути варіант збереження старовинної будівлі та її розширення в подальшому.

В планах міськради змінити графік роботи лазні №2, що в Дубовому. Хочуть збільшити кількість прийомних днів, щоб дати змогу приймати тут більшу кількість хмельничан.

Коли ж все таки працює лазня №1 у Хмельницькому, поки не відомо. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Лукашидзе вже багато років поклав око на лазню. Скільки йому ще треба!!! Не нажереться....
  • Анонім

    интересно, кто захотел себе отхватить кормушку?
  • Анонім

    за те що розвалили баню, треба садити в тюрму всіх винних. Симчишину удачі. на нього одного надія, що він зробить порядок в бані, ми всі цього просимо
  • Marina Amika

    Кому то нужен кусок земли в центре, вот и думаю, как его очистить. А под видом ремонта бани построят либо какую то торговую хрень, либо многоэтажку уродскую. Как обычно всё. У нас про простых людей думают только тогда, когда их нужно "подоить"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up