Батьки плакали, а мотоцикліст не визнав вини: що відбувалося на суді по справі Софії Чорнобай

Батьки плакали, а мотоцикліст не визнав вини: що відбувалося на суді по справі Софії Чорнобай
  • Дівчинка загинула внаслідок зіткнення  "Mercedes Е-220" та мотоциклу "BMW".

  • Водій легковика, який є громадянином Туреччини - втік, а мотоцикліст опинився на лаві підсудних. 

  • В суді він свою провину не визнав. 

  • Не визнав і цивільного позову на понад 1 мільйон гривень.

  • Як це пояснив, дізнавайтеся в матеріалі на нашому сайті.

У Хмельницькому відбулося перше судове засідання по суті у резонансній справі ДТП на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної, яка сталася 19 жовтня 2019 року. Тоді загинула 11-річна Софійка Чорнобай. Дівчинка поверталася з прогулянки та просто чекала на зелений сигнал світлофора. Її життя обірвалося внаслідок зіткнення "Mercedes Е-220" та мотоциклу "BMW". Останнього, за даними патрульних, відкинуло просто на Софійку, яка мирно стояла на тротуарі. За життя дівчинки медики боролися 6 годин. Але серце дитини не витримало численних травм. Як згодом розповіла мама Софії, у її донечки не було ока, був зламаний череп. Вона померла від кровотечі. 

Сергія Владико, який був за кермом мотоцикла, затримали. Згодом йому обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 

Зачитали обвинувачення

Майже пів року тривало слідство по справі. А сьогодні, 12 травня, в суді мотоциклісту зачитали обвинувальний акт. Прокурор Марія Мельничук зазначила, що Сергія Владико звинувачують у численних порушеннях правил дорожнього руху, які призвели до загибелі дитини. 

Відео дня

Коли Марія Мельничук перейшла до частини обвинувального акту, у якій говорилося про травми Софійки, її батьки не змогли стримати сліз. Плакали обоє. Роман Чорнобай намагався стриматися та заспокоював дружину. Прокурор зазначила, що травми дитини були несумісні з життям. Попри старання лікарів, Софійка померла. 

  • Внаслідок ДТП Софія Чорнобай отримала тілесні ушкодження у вигляді тупої травми голови, перелому суглобної кістки, перелому передньої черепної ділянки, що спричинило крововилив у головний мозок. Також перелому кістки над повікою та проникаючого ушкодження ока, численних саден біля нього. У дитини також діагностували тупу травму живота, травму правої долі печінки, тупу травму передпліччя. Все ускладнилося внутрішньою черевною кровотечею. Нанесені ушкодження кваліфікуються, як тяжкі травми, що спричинили настання смерті. Її діагностували в реанімаційному відділенні обласної лікарні об 19:22. Таким чином, своїми діями Сергій Владико порушив ПДР та створив небезпеку і загрозу життю. Порушені водієм Владико правила дорожнього руху, що спричинили смерть Софії Чорнобай кваліфікуються за частиною 2 статті 276 ККУ, - зазначила Марія Мельничук.

Справу розглядає суддя Світлана Данькова. Після того, як обвинувальний акт було зачитано, вона запитала у Сергія Владико, чи той визнає провину. 

Чоловік відповів, що не вбачає у свої діях жодних ознак злочину і не визнає провину взагалі. Після цих слів, мама загиблої Софійки почала знову плакати. 

Цивільний позов на понад мільйон

Крім кримінальної справи, до Сергія Владико потерпілі подали ще й цивільний позов. Родина Чорнобай просить про відшкодування їм моральної (1 мільйон гривень) та матеріальної шкоди, яка полягає у витратах на поховання дитини (33, 736 тисячі гривень). Адвокат пояснив, що після смерті Софійки його підопічні перебувають у пригніченому стані та досі не можуть прийти до тями після перенесеного горя. Олександр Лисинчук зачитав частину позову, в якому Наталія Чорнобай описує їхній з чоловіком емоційний стан та переживання спричинені втратою доньки.

Цивільний позов Сергій Владико також відмовився визнавати. Він зазначив, що не вбачає своєї провини у загибелі Софійки, відповідно не має платити грошову компенсацію її батькам. 

У ході судового засідання планували заслухати потерпілих та свідків по справі, а потім перейти до розгляду письмових доказів. На суд прийшли всі, хто в той день став вимушеним свідком трагічних подій на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної. Однак батьки Софії Чорнобай настільки розхвилювалися, що засідання довелося відкласти. Мама не могла стримати сліз, із судової зали її під руки виводив чоловік. 

Слухання перенесли на 28 травня. Тоді планують заслухати потерпілих та свідків. Сам Сергій Владико відмовився давати будь-які покази по справі аж до завершення судового розгляду. Свою версію подій він планує озвучити аж після дослідження письмових доказів по справі. 

Нагадаємо, що інший учасник ДТП - громадянин Туреччини Абдулазиз Токур перетнув кордон з Румунією та втік. За даними слідства, він також порушив правила дорожнього руху, а саме: не надав переваги в русі мотоциклісту, внаслідок чого і відбулося зіткнення. Чоловіка оголосили у міжнародний розшук. Однак до цього часу правоохоронці не мають жодних даних про місце знаходження водія "Mercedes Е-220".

Проти слідчого, який “відпустив” громадянина Туреччини ініціювали службову перевірку. Наразі ним займається ДБР

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Tetiana Zhulkevska

    Це називається «знайшли крайнього». Ясно ж сказано - водій Мерса не пропустив мото. Він винуватець, і мав би за все відповідати. А перевищення швидкості мото-це порушення, за яке передбачено штраф. Шкода хлопця. Цікаво, а кого зробили б винним, якби і мотоцикліст втік? Мабуть, дівчинку?
  • Андрей Фурман

    Це якийто маразм. Дитини нема! Один втік! Другий нічого не знає.
  • Виктор Бондарь

    Хотілось би побачити експертизу швидкості мотоцикліста, тільки тоді можна щось казати про його провину (часткову).
    Турок винен - це навіть не обговорюється.
    І що з цим підаром-мусорком, якій відпустив його?
  • Віта Яворська

    Мотоцикліст винен в тому, що значно перевищив швидкість. Від удару мотоцикл віднесло на дитину.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up