Бренд Хмельницького: голосуємо за найкращий варіант

Бренд Хмельницького: голосуємо за найкращий варіант
Фото з сайту brand.khm.gov.ua
  • За два місяці Агенція розвитку міста отримала 23 пропозиції по бренду Хмельницького. 
  • Конкурсна комісія відібрала три найкращих проекти і виставила їх на голосування. 
  • Хмельничани мають ще тиждень, щоб проголосувати за кращий логотип і слоган. 

В стратегії розвитку Хмельницького до 2025 року прописали брендування міста. Міська рада запланувала, щоб і Хмельницький мав свій логотип і слоган. З'явитись він має у 2018. Розробкою бренду займається Агенція розвитку міста. Ще у листопаді минулого року запустили опитування хмельничан, яким вони бачать Хмельницький. Після того провели бренд-сесію, на яку запросили місцевих підприємців, культурних діячів, громадських активістів. З ними обговорили їхнє бачення бренду міста. Пропозиції та ідеї сформували у технічне завдання

12 грудня стартував конкурс серед дизайнерів та художників. Вони мали не лише запропонувати графічний логотип і слоган, але й показати, в якій кольоровій гаммі і де саме він може використовуватись. На подачу робіт вони мали два місяці. Прийом тривав до 5 лютого.  

На конкурс подали 23 роботи. Серед них конкурсна коміся відібрала 3 найкращих проекти. 10 лютого їх поставили на голосування на сайті brand.khm.gov.ua. Хмельничани мають ще тиждень, аби віддати голос за логотип і слоган, який їм подобається найбільше. Вже 20 лютого оголосять переможця. Отож, дивіться, за які три проекти можна проголосувати. 

Відео дня

Схрещені стріли символізують швидкий, цілеспрямований розвиток Хмельницького. Перетинаючись, вони утворюють букву Х-Хмельницький, а разом з тим, своєрідне перехрестя шляхів. Одночасно місто зберігає свою приємну внутрішню атмосферу, залишаючись комфортним і затишним для його мешканців та привітним і відкритим для гостей, що розкривається через образ сонця. В логотипі сонце представлене як сегментоване коло з радіальними променями, що виходять з центру, який також нагадує поділ міста на райони і вулиці.

Сьогодні місто активно розбудовується, з чим й пов'язаний слоган логотипу «Зростаючи разом». Слово «зростаючи» - вказує на динаміку міста та сприятливі умови для життя, велику кількість молоді та сімей, які бажають своєї реалізації тут. Люди є основою міста, що і вказано в логотипі, де чотири серця перетинаються в центрі. Це характеризує хмельничан як добрих, толерантних людей, які готові об'єднуватись заради процвітання свого міста. Отже, звідси і друга частина слогану «разом»...

В логотипі використано символічне зображення літери Х - першої літери у назві міста, що перекликається зі зручним географічним розташуванням Хмельницького. Для того, щоб показати динаміку, використано чотири кольорові стрілки, направлені до центру. Різні кольори стрілок відображають багатогранність міста, символізують екологічність, привітність, сучасність, відкритість. 

Елементами логотипу є стріли, що висвітлюють спрямованість на розвиток та еволюцію міста. Також, таке представлення бренду підкреслює повагу до історії міста, при цьому розкриває його сучасну сутність — постійний рух вперед та оновлення. Концепція бренду будується на полівекторності — перетині безлічі можливостей, що відкриває Хмельницький для кожного, перетині безлічі шляхів і напрямків.

Місто розвивається безупинно. Хмельницький змінюється. Хмельницький щодня новий. Саме таке розуміння сьогодення та майбутнього міста, лягло в основу усієї концепції бренду, та буде використовуватись для розробки комунікаційних стратегій.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Vitaliy

    підставка під сковорідку, хрест і член з яйцями - що за фігня?
  • Владислав

    Є так званий термін в Граф-дизайні- " негативна візуальна асоціяція "з такими речами дизайнеру треба рахуватись та  бути дуже обережним  я про перший та останній варіанти  1 варіант схожий на Каналізаційний люк!  "3 на стріли з "кісткою" по центру  Критика повинна бути конструктивною без упереджень  тому вона не завжди приємна  містями гірка .
  • Владислав

    Раджу організаторам конкурсу продовжити сам конкурс і не зациклюватися на цих на скору руку зліпленихне  " графічних елементах " ! 1 Прив'язки до айдентики міста нуль!" стратегія впровадження логотипу в різних галузях якими живе місто та виділяється серед інших  міст НУЛЬ  !
  • Igor Novosadyuk

    Другий варіант.  Символічна "Х" як серце - крутий,  хоч і мінімал.  В першому не подобаються стріли....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up