Бюджетний відпочинок на Валентина: куди поїхати вдвох?

Бюджетний відпочинок на Валентина: куди поїхати вдвох?
День Валентина, який святкуємо 14 лютого, припадає у цьому році на неділю. Тому це чудова можливість зробити незвичайний подарунок коханій людині та відправитись у романтичну подорож на вихідні.

Наближається найбільш довгоочікуване свято для всіх закоханих – День святого Валентина. У цей час пари розкривають один одному свої почуття, а з їхніх губ злітають найважливіші слова.

Париж по праву вважається містом кохання. Адже незвичайний романтичний дух, яким оповита французька столиця, привертає сюди закоханих з усього світу. Середньовічна чарівність Праги, де можна побродити по звивистих вуличках та посидіти у затишному ресторанчику, теж дарує неповторні емоції романтичним парам. Місто мрії Венеція вузькі зустрічає закоханих численними витонченими вітринами з ляльками, венеціанськими масками та мереживом. Однак такий відпочинок по кишені не всім. Тому часто закохані пари шукають альтернативу, обираючи більш бюджетні варіанти мандрівок на День святого Валентина.

У турагенціях Хмельницького кажуть, що попри потенційну терористичну небезпеку, містяни не припиняють замовляти тури до Єгипту, адже така подорож подешевшала майже удвічі.

Відео дня

- Хмельничани зараз активно обирають Єгипет для відпочинку на 14 лютого, адже вартість таких поїздок суттєво зменшилась. Ціни впали вдвічі. А от 3 дні у Франції – це вже не бюджетний відпочинок, тому що там дорогий авіапереліт, і ціни на таку подорож сягатимуть вже понад 370 євро з однієї людини, - розповідає директор туристичного агентства Олександр Бондар.

За його словами, зараз великий попит на короткі уікенди у Польщі, Чехії та Угорщині, де закохані можуть насолодитись красою старовинної архітектури.

Популярними серед туристів залишаються і тури по Україні, зокрема відсвяткувати День святого Валентина містяни хочуть у Карпатах та у Львові.

- Закохані пари зараз часто зупиняють свій вибір на Карпатах та Закарпатті, оскільки там є можливість покататись на лижах, покупатись у термальних басейнах просто неба, відсвяткувати цей день в колибі біля вогнища. А Львів завжди приваблював туристів своїм старим містом, поринути в цю атмосферу, випити гарячого глінтвейну у центрі, то дуже романтично, і то близько, тому не шкода ні витрачених коштів, ні часу на такий відпочинок, - зазначає директор туристичної агенції Наталя Люховець.

Для тих, хто хоче втекти подалі від усіх та провести час вдвох у затишному куточку, журналісти «ВСІМ» пропонують декілька варіантів бюджетних подорожей. Де ж дешево та сердито відпочити на «валентинівські» вихідні.

1. На вихідні у місто королів

Краків – дивне, гарне і загадкове місто, яке збудоване поколіннями митців середньовіччя, ренесансу та епохи бароко. У ньому варто зупинитися, аби від Барабакану пройтися по Флорианській вулиці до Ринкової з оригінальною шахматною забудовою,  а також побувати на Королівському шляху, яким протягом багатьох сторіч проїжджали польські королі і про який ходить безліч легенд, побачити Ягелонський університет - один із найстаріших навчальних закладів Європи, Сукенніци – торгові ряди, повні сувенірів і виробів краківських ремісників, які можна придбати на пам’ять про проведені тут хвилини. Варто не забути прогулятись по Королівському замку і, кинути монетку у Віслу, щоб знову сюди повернутися і побачити цю незабутню красу.

Тур на 3 дні. Вартість для двох - від 130 євро

У вартість входить: страхування, проїзд по маршруту автобусом туристичного класу, проживання в готелі 2*-3*, сніданок, оглядові екскурсії згідно програми, супровід гіда-керівника по всьому маршруту

2. У тиші лісів, гірських озер і середньовічних замків

Серед карпатських гір розташувався один з найгарніших і найзагадковіших замків країни - мисливський замок графів Шенборнів. Завітавши до нього, потрапляєш наче у казку. А посеред старовинного містечка Сент-Міклош знаходиться середньовічний замок барона Перені з цікавим інтер’єром, потаємним ходом та спальнею мужньої Ілони Зріні, в якій вона зустрічалася з графом Імре Текелі, через це його ще називають «Замок кохання». А опісля активного екскурсійного туру замками Закарпаття на курорті Лумшори можна поваритись на повільному вогні в мінеральній сірководневій воді у величезних металевих чанах. Для більшої насолоди варто чергувати “варіння” в чані і купання в холодній воді. Такий відпочинок, окрім незабутніх вражень, приводить до оздоровлення і омолоджує організм.

Тур на 3 дні. Вартість для двох - від 2300 гривень

У вартість входить: проїзд, проживання, страхування, двохразове харчування

3. За романтикою до Львова

Львів познайомить з різними гранями місцевої романтики: старовини, несподіваних ракурсів, цікавих історій та затишних кав’ярень. Вулиці Львова зберігають безліч таємниць, все місто пронизане неповторною атмосферою романтики. У старовинному Бернардинському монастирі здавна зустрічаються закохані, не звертаючи жодної уваги на те, що годинник на його дзвіниці поспішає на 5 хвилин. Не меншою романтикою пронизана і Площа Ринок, адже існує легенда, що король Владислав IV палко закохався в прекрасну дівчину, яку він побачив під балконом старовинного будинку під №31. Зупинитись і випити чашечку запашної львівської кави можна на Італійському подвір'ї. Помилує око і архітектура старого міста, в якій гарно поєднані риси різних стилів та епох.

Тур на 1 день. Вартість - від 280 гривень

У вартість входить: проїзд комфортабельним автобусом, супровід, екскурсійне облуговування, страхування на час подорожі.

4. На лижі в Карпати

Зимові пейзажі Карпат з їх засніженими горами і вершинами, озерами і струмками, що замерзли, стануть ідеальним місцем для святкування Дня закоханих. Любителі активного відпочинку можуть покататися на лижах та сноубордах. Для романтичної атмосфери після катання варто відвідати затишні колиби, де можна зігрітись та спробувати гуцульські страви та гаряче вино. Для початківців в Буковелі працює школа лижників, де можа замовити інструктора та разом з коханою людиною повчитись кататись на лижах або сноуборді.

Тур на 3 дні. Вартість для двох – від 2400 гривень

У вартість входить: проїзд, щоденний трансфер до підйомників Буковелю, проживання у заброньованій категорії номера готелю, страхування, супровід

5. Погріти спинку у Єгипті

Відпочинок в Єгипті – це ідеальний вибір для тих, кому не вдалось погрітись на теплому сонечку влітку, або кому літнього відпочинку виявилось замало. Приємний сухий клімат, красиве Червоне море та відмінний сервіс. А якщо під час подорожі до Єгипту згадати про дайвінг, вінсерфінг або кайтсерфінг, Єгипетські піраміди, Каїр, сафарі через пустелю Сахару, поселення бедуїнів, круїзи по Нілу, то звичайна поїздка на море може перетворитись на захоплюючу пригоду. Крім того, в осінньо-зимовий період відвідати теплі краї та відпочити у Єгипті буде найзручнішим та найдешевшим варіантом завдяки прямим чартерним авіарейсам зі Львова та Києва.

Тур на 7 днів. Вартість для двох – від 380 доларів

У вартість входить: авіапереліт, трансфер аеропорт-готель-аеропорт, проживання в готелі, харчування «все включено», страхування


Нагадаємо, сайт vsim.ua розпочав проект «ВСІМ про кохання». Слідкуйте за оновленнями, щоб бути разом з нами в курсі подій Хмельницького.   

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up