Чи буде у Хмельницькому транспортна реформа?

Чи буде у Хмельницькому транспортна реформа?
Міська влада на петицію про транспортну реформу відповіла декларацією про наміри. Однак, чи варто було сподіватись на інше, адже питання глобальне.

Головною вимогою цифрового звернення, яке швидко підтримали хмельничани, є заміна тісних маршруток на просторі та комфортабельні  автобуси і тролейбуси з естетичним зовнішнім виглядом, справними кондиціонерами та обігрівачами. Також автор звернення, Остап Волошин, запропонував встановити на зупинках графіки руху громадського транспорту.

Власне, у відповіді на петицію посадовці погодились із проблемою. Проте, аби вирішити її, перерахували цілий комплекс заходів без конкретних строків втілення у життя.

Розпочала мерія з пошуку підприємства, яке саме і має організувати ефективну роботу конкурсного комі тету з відбору перевізників. Також незабаром на сайті міської ради з’являться і графіки руху автобусів та тролейбусів.

Відео дня

Крім того, транспортники спільно з громадськістю та перевізниками хочуть вивчити завантаженість основних маршрутів міста, аби удосконалити графіки руху, скасувати чи запустити нові маршрути, вирахувати ефективну кількість автобусів і тролейбусів та їх клас. Відповідний проект рішення міськвиконкому вже підготовлено, втім, діяти поки не почали.

Вимоги влади до нової транспортної системи міста перевізники вже знають. Серед них: великі автобуси та тролейбуси на головних маршрутах, громадський транспорт пристосований для перевезення людей з обмеженими можливостями, малі «буси» для віддалених районів міста, швидкі експрес-маршрути для певних категорій громадян та сучасні пасажирські автобуси на всіх напрямках.  Проте, коли це буде втілено у життя, конкретної відповіді знову немає.

Однак деякі позитивні зрушення, які Олександр Симчишин може записати собі у актив, наразі вже є. Передусім це пілотний запуск нічних тролейбусів та новий автобусний маршрут, який з’явиться вже до кінця березня.

Нагадаємо, з 1 березня, проїзд у хмельницьких маршрутках подорожчав на півгривні та склав  3 гривні 50 копійок.

Читайте також: У Хмельницькому з'явиться новий автобусний маршрут, Як курсуватимуть нічні тролейбуси в Хмельницькому (РОЗКЛАД РУХУ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Анонім

    З точки зору рядового хмельничанина +, а з точки зору економіста мінус. Але це пілот, тому ще рано робити висновки про збитковість
  • Анонім

    Збиткові нічні тролейбуси - це плюс Симчишину? Збиткова витрата коштів платників місцевих податків -  це плюс? За таке у цивілізованих країнах вже давно б вигнали.

    Анонім reply Анонім

    У цивілізованих кранах громадський транспорт не самоокупний, а дотаційний
  • Анонім

    Давно пора замінити ці брудні,смердячі, тісні, бо перероблені з вантажних бусів,маршрутки! Різнокольорові, обклеєні зі всіх боків рекламою настільки, що в салоні темно, наче в печері, питання: навіщо тоді в них вікна?! І за що 3,50 ?!

    Анонім reply Анонім

    Вот дивуюсь людям. Так погано, а лізуть у такі погані маршрутки. Жодного разу не бачив, щоб у маршрутку когось силою запихали, всі  добровільно, один наперед одного намагаються залізти у маршрутки. А перед маршрутками у цей час напівпорожні тролейбуси.

    Анонім reply Анонім

    Згоден,  але наразі стало трохи краще,  вірніше просторіше.  Може у народу вже просто грошей нема в них їздидит
  • Анонім

    А вообще еще нужно вводить систему электронного билета для траликов и автобусов...

    Анонім reply Анонім

    І це все безкоштовно? всі так багато хочуть і ніхто не хоче платити. Тариф згідні платити більший мінімум у 2 рази?

    Анонім reply Анонім

    Що це?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up