Жителям п’ятиповерхівки на Львівському шосе встановили перший будинковий лічильник на газ

Жителям п’ятиповерхівки на Львівському шосе встановили перший будинковий лічильник на газ
У Хмельницькому газовики встановили загальнобудинковий лічильник. Вся система обійшлась підприємству у 90 тисяч гривень. П’ятиповерхівка знаходиться на Львівському шосе 39/1. Практично усі мешканці будинку не мають лічильників.
Як розповідають у «Хмельницьгазі»,  перевага загального лічильника на увесь будинок дасть змогу абонентам платити лише за той газ, який вони спожили. 
- В цьому будинку є 152 квартири, з яких тільки дві обладнані лічильниками. На виконання закону України про комерційний облік природного газу в нас є зобов’язання забезпечити всіх споживачів засобами обліку. Це може бути як 
індивідуальний лічильник, так і  загальнобудинковий, який ми сьогодні поставили, - пояснює «ВСІМ» заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз» Віталій Рейда. – Він рахує весь об’єм, який пройшов на будинок, далі віднімається від цього обсягу спожитий газ по лічильнику. А потім пропорційно, залежно від зареєстрованих осіб, ділиться. Тобто споживач буде фактично платити за те, що він спожив. Вже не буде такого, як кажуть, що ми зараховуємо ще за підігрів гарячої води, тут вже рахуватиме суто за споживання газу. Мешканці ж платитимуть не однакову суму, а залежно від кількості зареєстрованих осіб.  
 
Чи всіх мешканців влаштовує така ініціатива, невідомо. За словами газовиків, вони роблять попередження. Якщо підприємство ставить лічильник за власні кошти, то споживач не може відмовитись. Однак якщо ж таки вмовити жителів будинку не вдається, їм мають право припинити газопостачання. 
- Скарги будуть, без цього ніяк. Наприклад, коли зареєстровано у квартирі 6 осіб, а проживає одна. Можливо багато споживачів захочуть за свої кошти поставити лічильники. В цьому році ми ще лояльно відносились до людей, які відмовлялись від лічильників, а зараз приходимо до споживача і ставимо умови: або ми ставимо лічильник безкоштовно за кошти «Хмельницькгазу» або припиняємо газопостачання, - каже Віталій Рейда. 
Починаючи з січня підприємство планує ставити індивідуальні лічильники на плиту-колонку та продовжать ставити загальнобудинкові, за якими адресами, поки не кажуть.
Нагадаємо, хмельничани, які мають лічильники газу мають перевагу платити лише за той газ, який вони спожили. Наразі лічильники абонентам встановлюють залежно від газового обладнання, встанолвеного у визначені строки. 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up