До дітей захисників у Хмельницькому завітав пес Патрон (ВІДЕО)

До дітей захисників у Хмельницькому завітав пес Патрон (ВІДЕО)
Фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Чотирипапий товариш приїхав зі своїм господарем до лялькового театру. 

  • Там для дітлахів військових та загиблих захисників організували різдвяну виставу та відвідини гостини Святого Миколая. 

  • Подарував частину радості малечі і найвідоміший пес країни. 

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають одразу два свята — День Збройних Сил України та День Святого Миколая. Одне із них — почесне державне, інше — релігійне. Напередодні у обласному академічному театрі ляльок для дітей військовослужбовців та загиблих захисників провели цікавий захід.

Вони подивилися різдвяну виставу, відвідали гостину Святого Миколая, яка розміщена в театрі. А сюрпризом став візит знаменитого пса Патрона, який прибув до обласного центру зі своїм господарем. Про це розповіли в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

— До чемних діток приходить… пес Патрон. Знавець із мінної безпеки та талісман Державної служби з надзвичайних ситуацій дотримується кредо: кожна дитина заслуговує на свято та здійснення мрій, кожна дитина має бути у безпеці, — зазначають рятувальники. 

Відео дня

Найулюбленіший хвостик країни Патрон зустрічав дітвору військових та загиблих Героїв під ялинкою театру ляльок. Там відбулась і фотосесія з кумиром. Патрон позував з дітьми перед камерами та розповідав про мінну безпеку. Також кожній дитині подарували посібники від дитячого фонду ЮНІСЕФ з наукою від Патрона. У них йдеться про дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів. 

— Кожна дитина заслуговує на здійснення мрій: щоб тато військовий повернувся додому та більше ніколи не відпускати його руку, щоб мама військова обійняла і ніколи не поверталася на війну, кожна дитина заслуговує на безпеку у своїй країні. Кожна дитина заслуговує бути щасливою. І нехай сьогодні цю краплинку щастя дарує талісман ДСНС – Патрон, але завтра воно прийде з Перемогою та миром в Україну, — додають надзвичайники.     

Нагадаємо, що Патрон — це пес породи джек-расел тер’єр. Він прославився тим, що допомагає виявляти вибухонебезпечні пристрої, які залишають після себе російські війська та разом із піротехніками бере активну участь у проведенні роз’яснювальної роботи з протимінної безпеки.

Ми розповідали, що легендарний собака разом зі своїм господарем майором Михайлом Ільєвим неодноразово приїздили на Хмельниччину. Адже Михайло Ільєв — начальник групи піротехніків нічних робіт та підводного розмінування, офіцер-піротехнік родом із Дунаєвеччини, хоч працює на Чернігівщині. Невелике село Гута Яцьковецька є батьківщиною військового. 

Також у центрі Хмельницького в честь легендарного пса-сапера створили мурал. Його розмістили на стіні поруч з приміщенням міського управління охорони здоров’я, що на вулиці Грушевського, 64.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up