Друга спроба продати протезний завод у Хмельницькому. Ціну зменшили вдвічі

Друга спроба продати протезний завод у Хмельницькому. Ціну зменшили вдвічі
Тут і далі фото сайту “Prozorro.Продажі”
  • Підприємство хочуть продати, аби нові власники його модернізували. Спершу за завод просили більше 49 мільйонів, але покупців не знайшлося. 

  • Тож наступного дня протезний завод знову виставили на торги. Просять майже 25 мільйонів. 

На початку жовтня в обласному центрі виставили на продаж Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство. Заклад розташований на вулиці Чорновола у мікрорайоні Ракове. Стартова вартість установи складала майже 49,5 мільйона гривень. А сам аукціон запланували на 18 жовтня. Але він так і не відбувся — не було охочих придбати підприємство. 

Скрін “Prozorro.Продажі”

Додамо, його продають, бо хочуть, аби заклад мав змогу модернізуватися та конкурувати з приватними виробниками, які технологічно прогресивніші. А також зберегти виробництво, кваліфікований персонал, освоїти нові технології і наростити виробничі потужності. 

Також мер Хмельницького попросив безоплатно передати Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство в комунальну власність. Про це ми детально розповідали у матеріалах:

Відео дня

Сьогодні, 19 жовтня, протезний завод повторно виставили на торги. Про це вказано на сайті “Prozorro.Продажі”. Фонд державного майна просить за підприємство 24 730 гривень. Повторний аукціон запланували на 26 жовтня. 

Скрін “Prozorro.Продажі”

Що відомо про підприємство

Хмельницьке державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство засноване понад 30 років тому. Нині воно виготовляє таку продукцію:

Установа не тільки виготовляє все це за індивідуальним замовленням, а й проводить сервісне обслуговування та ремонт. Люди можуть отримувати засоби як за власні гроші, так і за бюджетні, маючи відповідне направлення (для пільгових категорій). Про це йдеться на сайті підприємства.

Крім того, на підприємстві діє реабілітаційне відділення. Там пацієнтам проводять комплексну реабілітацію та навчання користуванню допоміжними засобами. Зокрема, є й стаціонарне відділення, де всю цю допомогу можна отримати під час постійного перебування. Це єдине таке підприємство у Хмельницькій області. Послуги для ветеранів російсько-української війни установа надає від 2014 року.

Станом на середину цього року підприємство мало 47 працівників. Боргів у підприємства налічується майже 4,2 мільйона гривень. При цьому понад 7,3 мільйона гривень винні самому підприємству.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Błażijewskyj Oleh

    Корупція процвітає 😡
  • Богдаша Прокопишина

    Підніміть втричі щоб нікому не дісталося
  • Наталія Анішкіна

    Так що три рази і за 300 000 куплять ті що треба...
  • Надія Новосельська

    Лобазюк за любі гроші викупить .,він вже два спірт завода купив .

keyboard_arrow_up