Екскурсійний автобус у Хмельницькому працюватиме лише на свята?

Екскурсійний автобус у Хмельницькому працюватиме лише на свята?
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • Рівно рік тому на вулиці міста виїхав перший екскурсійний автобус. Прокататись на ньому та подивитись екскурсію Хмельницьким можна було за 45 гривень. 
  • Та перевізник казав, що працює у збиток, адже на один рейс набирає лише 15-20 людей. 
  • Автобус знову пустили на відкритті туристичного сезону, але чи працюватиме він і надалі, поки не знають. 

Проїхатись вулицями Хмельницького та дізнатись цікавинки з історії міста хмельничани могли на екскурсійному автобусі. Його представили на відкритті туристичного сезону 28 квітня минулого року. Возити хмельничан на екскурсію погодився приватний підприємець Микола Баворовський. З ним заключило договір управління культури і туризму Хмельницької міськради. Одна екскурсія коштувала 45 гривень. 

Та вже за місяць роботи перевізник зрозумів, що хоча автобус розрахований на 25 людей, завжди назбирують лише 15-20 охочих. Через це отримують менше, аніж потрібно на обслуговування. Микола Баворовський тоді казав журналістам vsim.ua, що потрібна підтримка міської ради або варто облаштувати всередині ще й міні-кафе. Тоді б частину виручки витрачали на ремонт і пальне. 

Вже у жовтні минулого року екскурсійний автобус перестав курсувати містом. Тоді у міській раді сказали, перевізник робить перерву до весни. А вже тоді має вирішити, чи доцільно йому возити хмельничан на екскурсії. 

Відео дня

Сьогодні, 12 травня, у Хмельницькому відкривають туристичний сезон-2018. Вже з 15:00 на вулиці міста знову виїхав екскурсійний автобус. В управлінні культури і туризму кажуть, так вирішив перевізник. 

- Ми будемо бачити залежно від попиту, бо він поки неоднозначно себе рекомендує. В першу чергу, це залежить від підприємця, чи буде він задоволений попитом на екскурсії. Адже це величезний автобус, треба заправити, обслужити. Це питання ми ще будемо розглядати. Але сьогодні він буде возити хмельничан, - пояснив начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков. 

Вартість екскурсії поки залишилась незмінною. Вона складає 45 гривень з однієї людини. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up