Гінеколог Олена Вавринчук розповіла про свою позицію в кримінальній справі з немовлям

Гінеколог Олена Вавринчук розповіла про свою позицію в кримінальній справі з немовлям
  • Схема усиновлення в обхід законодавству розгорнулася в міському перинатальному центрі.
  • В епіцентрі подій - гінеколог Олена Вавринчук та ще дві жінки, одна з яких народжувала, а інша придбала дитину. 
  • Лікарці інкримінують статтю “Торгівля людьми”.
  • Як коментує ситуацію сама Олена Вавринчук?

Ця історія сталася в Хмельницькому минулої осені. Ціла “схема усиновлення” в обхід законодавству розгорнулася в стінах міського перинатального центру. Причетні до справи заступник головного лікаря Олена Вавринчук і ще дві жінки: одна народжувала, інша купувала дитину. Останнім суд призначив покарання. Ми вже писали про це раніше.

Судові засідання стосовно лікарки Олени Вавринчук тривають. Чергове відбулося сьогодні, 5 лютого, в міськрайонному суді на Героїв Майдану. Справу розглядають в складі трьох суддів. Потерпілою є малолітня дівчинка Софійка. У суді її інтереси представляє начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей міськради Наталія Лук’янова. 

Про подальшу долю дитини після народження стало відомо на минулому судовому засіданні. Її усиновили більше, як рік тому. Усиновлювачів ознайомили з ходом кримінальної справи. Вони відмовилися бути представниками потерпілої дівчинки в суді. Тож представляти інтереси дитини надалі буде працівник Служби у справах дітей міськради. 

Відео дня

“У даній справі я тільки лікар”

Захисниками Олени Вавринчук є два адвокати. Минулого разу один з них заявив, що зміст обвинувального акту є незрозумілим, як і обвинувачення його підзахисної. Тож він просив повернути документи прокурору, чого так і не сталося. 

Сьогодні в залі суду розглянули клопотання про відсторонення Олени Вавринчук від займаної посади, а також щодо обрання запобіжного заходу. Цілодобовий домашній арешт - із такою пропозицією звернувся до суду прокурор. 

Олена Вавринчук наразі обіймає посаду заступника головного лікаря міського перинатального центру. У рамках досудового розслідування її вже відстороняли від роботи, а саме - із 23 квітня по 19 червня минулого року. Згодом лікарка відновила свою діяльність. 

У залі суду вона розповіла, чому не може залишатися без роботи, а також висловила свою позицію стосовно справи, в якій замішана.

Гінеколог просила не відстороняти її від займаної посади, оскільки має двох неповнолітніх дітей і матір, яка є інвалідом. Вона наголосила, що є єдиним членом сім’ї, що зараз працює.

Для допиту викличуть свідків, серед яких головний лікар Андрій Ропотан

Суд вислухав позицію Олени Вавринчук і її захисників щодо клопотань. В результаті, судді ухвалили не відстороняти лікарку від посади. А також обрали їй запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Воно полягає у прибуванні до суду за кожною вимогою. Повідомляти суд про зміну свого місця проживання, не відлучитися в інші населені пункти без дозволу, утриматися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та інше. 

Крім того, адвокати гінеколога Вавринчук просили суддів здійснити виклик свідків для допиту. Серед них - дві жінки, які замішані в кримінальній справі. А також головний лікар перинатального центру Андрій Ропотан. Нагадаємо, на минулому судовому засіданні один з адвокатів лікарки сказав, що злочин мав місце внаслідок дій саме головного лікаря.

Ми слідкуватимемо за перебігом подій цієї справи й будемо розповідати вам подробиці. Слідкуйте за оновленнями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • PutnickFree

    Вона реально допомагала людям.
    Дитина попала в нормальну сім'ю, в нормальні умови.
    Але "свиноматка" "передумала" і в першу чергу занапастила життя ні в чому  невинній дитині і лікарці яка погодилася допомогти щоб всім було добре.
  • Читач51

    Хабарниця, яка нічим не гребує!!! Пише на листку суму і її не цікавить більше ніщо, крім грошей!!! Зробила з міського пологового ще один собі приватний заклад...
  • Читач76

    Олена Вавринчук чудовий лікар, мою першу дитину скалічили в обл перенатальному, а другу вагітність вона мене спостерігала і родорозрішувала, вона і її колеги зробили усе щоб зберегти моє здоров‘я і щоб народилась здоровою дитинка, я їм усім безмежно вдячна, і дякувати Богу, що на той час вона вже перебувала на своєму робочому місці
  • Іванцова Иванцова

    Жахлива жінка,не брезгує нічим
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up