Гінеколога Олену Вавринчук відсторонили від роботи в перинатальному центрі

Гінеколога Олену Вавринчук відсторонили від роботи в перинатальному центрі
Фото з сайту Хмельницького перинатального центру
  • Восени 2019 року в міському перинатальному центрі провернули незаконну схему усиновлення. 
  • Серед фігурантів - лікарка Олена Вавринчук, якій інкримінують статтю “Торгівля людьми”. 
  • Розповідаємо, як розглядають справу в суді. 

У Хмельницькому перинатальному центрі на Хотовицького розгорнулася схема усиновлення в обхід законодавству. Сталося все восени 2019 року. Тоді в медзаклад потрапила породілля під іменем іншої жінки. Остання мала отримати дитину після народження. 

Як раніше повідомляли правоохоронці, організатором всього була гінеколог Олена Вавринчук. Поліцейські з’ясували, що вона використала службове становище та підробила документи щодо вагітності та пологів. 

Лікаря перинатального центру підозрюють у торгівлі дитиною

Відео дня

У сюжеті “Надзвичайних новин” називали суму коштів, які отримала лікарка Олена Вавринчук і породілля. Це 2 тисяч доларів і 10 тисяч гривень відповідно. Та на цьому історія не закінчилася. Матір жінки, яка народжувала, запідозрила щось не те. В результаті - звернулася до поліції. Тоді відкрили кримінальне провадження, а згодом справу передали до суду. Обидвом жінкам, які брали участь в “схемі”, вже призначили покарання. Судові засідання з обвинуваченою лікаркою тривають. 

Потерпілу дитину усиновили

Кримінальну справу розглядають колегіально, а саме в складі трьох суддів. Захисниками Олени Вавринчук є двоє адвокатів - Роман Косюк і Андрій Сітніков. Інтереси потерпілої дитини представляє начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей міськради Наталія Лук’янова. На минулих засіданнях стала відома доля малолітньої дівчинки. Її усиновили. Нові батьки відмовилися брати участь в розгляді справи. 

Сьогодні, 13 травня, Наталія Лук’янова до суду не з’явилася. Вона повідомила, що перебуває у відпустці й не заперечує щодо розгляду справи без неї. 

“Мені дуже потрібна ця робота”

“Мені дуже потрібна ця робота”, - із такими словами гінеколог Олена Вавринчук зверталася до суддів сьогодні, 13 травня. Лікарка казала про утримання двох неповнолітніх дітей, пенсіонерів та інвалідів. Зазначила про важливість виконання своєї роботи у Хмельницькому перинатальному центрі. Всі ці аргументи наводилися з метою ухвали на користь гінеколога. А саме - не відсторонення від займаної посади заступника директора з медичного обслуговування. 

Про тимчасове звільнення Олени Вавринчук від службових обов’язків перед судом клопотав прокурор не вперше. Лише сьогодні судді ухвалили відсторонення лікарки від посади до 12 липня 2021 року. Головуючий суддя Олександр Піндрак наголосив: “Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення й оскарженню не підлягає”.

Захисники обвинуваченої із цим не погоджувалися. Адвокат Роман Косюк казав, що підзахисна не була причетна до видачі свідоцтва про народження немовля. Натомість у цьому відіграв роль директор перинатального центру Андрій Ропотан. 

Нагадаємо, окрім роботи в міському перинатальному центрі, лікарка працює в приватному закладі, який називається “Репродуктивна клініка Олени Вавринчук. За даними сервісу YouControl, гінеколог є уповноваженою особою цього приватного підприємства. 

На сайті клініки зазначено, що у 2007 році гінеколог Вавринчук захистила дисертацію на здобуття звання кандидата медичних наук за темою "Сучасні підходи до лікування трубної вагітності". Крім того, вона є діючим членом Російської та Української асоціації репродуктивної медицини з 1998 року.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (87)
  • Лилия Гандзюк

    Не раджу до неї звертатися
  • Володимир Шинкарчук

    Жахливий лікар, маніпулятор, дурить людей, придумуючи неіснуючі проблеми, виманюючи гроші з вагітних жінок.  Не рекомендую
  • Вадим Асаула

    Аферистка, ось її назва, лікарем там і не пахне, дуже багато покалічених жінок її руками, як так можна.
  • Ольга Цимбал

    Мені 12 років назад робила кесарів розтин - зробила досконало. Не було ніяких після операційних проблем. Але грошики вона любить. Не посоромилася, на другий день після кесаревого (я ще навіть була у реанімації) нагадала про ціну своєї праці.🤔🤔🤔
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up