Хмельницькі активісти з «Тризубу» заявили, що міліція заважає їм агітувати проти екс-регіоналів

Хмельницькі активісти з «Тризубу» заявили, що міліція заважає їм агітувати  проти екс-регіоналів
Члени громадської організації «Тризуб» ініціювали кампанію проти тих кандидатів в народні депутати, які голосували 16 січня за «диктаторські закони». Активісти кажуть, що міліція заважає їм проводити «роз’яснювальну роботу» і навіть штрафує.

Звинувачують міліцію

Конфлікт, за словами лідера «Тризубу» Євгена Філя, виник у Старокостянтинові, коли члени громадської організації поширювали листівки з інформацією про те, що деякі кандидати в народні депутати по 191 виборчому округу голосували  за «диктаторські закони 16 січня».  

-Підійшла групка людей, почала розпитувати, що ми тут робимо, - каже Євген Філь. – Сказали нам, що їх депутат Віктор Бондар і нікого їм не треба… Почалися непорозуміння. Вони викликали міліцію. Міліція з ними поздоровалася, видно було, що вони співпрацюють. На хлопців склали протокол. Тепер він має сплатити штраф за адміністративне правопорушення.

Відео дня

Лідер «Тризубу»  заявляє, що міліціонери неодноразово заважали їм проводити «роз’яснювальну роботу» у Старій Синяві, Віньківцях, Деражні та Старокостянтинові.

- Деяким кандидатам не подобається наша діяльність і вони борються з нашими активістами за допомогою міліції та «спортсменів», - каже Євген Філь.    

Міліція пообіцяла  провести службове розслідування, аби знайти винного.

- Ми маємо прислухатись до обох сторін конфлікту. Проведемо службове розслідування, і приймемо рішення, - каже заступник начальника обласного управління міліції Роман Гаврилюк.

Зупинятися не будуть

За словами активістів «Тризубу», вони ведуть роз’яснювальну роботу, пояснюючи людям, хто з кандидатів по мажоритарних округах голосував за «драконівські». Нардепи, які голосували «за» 16 січня не мають морального права бути у Верховній Раді, впевнені активісти. На листівках була інформація: «Віктор Бондар своїм голосуванням 16 січня спричинив війну в Україні», «Оксана Кольгофер продавалася і буде продаватися», «Віктор Бондар, твоє місце біля параши»…

-Хтось скаже, що ми зневажаємо людську гідність, але вони (кандидати в нардепи – прим.авт.)  ніколи цієї гідності не мали.  Вони через свою безхребетність допустили війну в Україні. Я ніколи перед такими гнидами, як вони, не буду вибачатися. Я знаю що ми робимо, - заявив Євген Філь.  

«Тризуб» проводить подібні акції по всіх Україні.  

Розповсюджувати листівки не заборонено

Координатор «ОПОРИ» у Хмельницької області Андрій Попик:

-Оскільки листівка містить вихідні дані, і вони є достовірними (якщо ГО "Тризуб") підтверджує авторство і розповсюдження цих листівок, то в цьому плані порушень немає.  Також законом дозволено спонукати виборців голосувати чи не голосувати за певного кандидата. Але закон накладає обмеження відповідно до частини 10 статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України". Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію - суб'єкта виборчого процесу або про кандидата у депутати, недостовірний або наклепницький характер яких встановлено у судовому порядку.
Поширювати інформацію щодо голосувань у Верховній раді, депутатами Верховної ради, не є правопорушенням. Але є нюанс. Депутат Сергій Лабазюк  домігся офіційної зміни інформації щодо його голосу за "закони 16 січня". 
З юридичної точки зору, станом на сьогодні, інформація на цій листівці щодо Сергія  Лабазюка не відповідає дійсності.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Самый Маленький Гном

    Запасаемся попкорном ждем люстрации

    А ребят из Тризуба жалко: они кровь льют за Украину и их вяжут без повода.
  • PAL

    Складывается впечатление, что милиции комфортно живется - чем хуже, тем лучше.Ведь герега, лабазюк, бондар, это прихвостни януковича, они причастны к разворовыванию бюджета, к убийствам на Майдане.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній) 17:33 На Хмельниччині ув’язнили військового в запасі за ухилення від мобілізації 17:02 Чи готові хмельничанки пройти військову підготовку: опитування play_circle_filled 16:32 Графік аварійних відключень: як дізнатися коли не буде світла 15:52 Зайві витрати на 5 мільйонів у будівництві ліцею зафіксували аудитори на Хмельничині 15:12 У 18 років пішов воювати. Попрощалися з хмельничанином-азовцем Павлом Фостиком play_circle_filled photo_camera 14:39 Один загиблий та важко травмована неповнолітня пасажирка: судитимуть водія позашляховика 13:59 Пораненим бійцям на Хмельниччині влаштували екскурсію та відпочинок з риболовлею 13:16 Військового з Хмельницького відзначив грошовим сертифікатом Головнокомандувач ЗСУ 13:12 Рівень дю Солей! Шоу «ALICE» 2 червня вразить хмельничан трюками на межі людських можливостей (новини компаній) 12:28 На фронті загинув працівник «Хмельницькводоканалу» Михайло Василишин 11:22 У Хмельницькому районі зіткнулись трактор і «BMW». Є постраждалий play_circle_filled 10:19 Смертельна ДТП на Хмельниччині: чоловік випав з мотоблоку 09:31 У Хмельницькому районі засудили «закладчицю» з Полтавщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up