Як хмельничанам зареєструвати авто за новими правилами

Як хмельничанам зареєструвати авто за новими правилами
Для реєстрації авто уже не потрібно подавати довідку-рахунок, яку міністр МВС назвав «королевою корупції у ДАІ». Покупець і продавець тепер будуть підписувати договір купівлі-продажу в будь-якому із сервісних центрів МВС або подаватимуть туди вже нотаріально засвідчену угоду.

 Радісну звістку про ліквідацію МРЕВів повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще у листопаді. Тоді він наголосив, що можна спростити процедуру реєстрації транспортного засобу, щоб людина, яка прийде з покупцем і автомобілем, протягом 10 хвилин змогла оформити свої документи без будь-яких довідок-рахунків. А замість МРЕВ працюватимуть нові сервісні центри. У Хмельницькій області їх буде 5, територіальних: у Хмельницькому, Кам'янці-Подільському, Дунаївцях, Старокостянтинові та Шепетівці.   

 - Я нещодавно реєстрував автомобіль у сервісному центрі надання послуг. Про те, що довідки-рахунку вже не потрібно, мені повідомили на місці. Загалом за реєстрацію я сплатив близько 490 гривень, - каже хмельничани Віталій. 

Оформити договір купівлі-продажу автомобіля тепер можна в центральному або ж територіальному центрах надання послуг. І ця послуга є безкоштовною, запевняє начальник регіонального сервісного центру МВС у Хмельницькій області Микола Лижник. Покупець і продавець транспортного засобу  мають підписувати договір купівлі-продажу в будь-якому із сервісних центрів МВС  в присутності адміністратора.  Є альтернативний варіант- документ можна засвідчити в нотаріуса, а потім вже подавати його в сервісний центр. 

Відео дня

 Приміром, хмельницькі нотаріуси за цю процедуру беруть від 700 гривень. Однак необхідності у завіренні договору  третьою особою  немає. Принаймні у цьому переконують в самому сервісному центрі.

 

- В нас є своя послуга, тому людей до нотаріуса ми не відправляємо. Якщо людина приїхала, з документами у неї все в порядку, то наш адміністратор в приміщенні центру завіряє документ підписом і печаткою. За послуги адміністратора платити не потрібно, - каже речниця регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області Людмила Лужняк.

Окрім цього, переоформити авто можна не лише у сервісному центрі за місцем проживання. 

- Таку процедуру можна провести у будь-якому центрі надання послуг, навіть в іншому місті. До прикладу, якщо приходить людина з Тернополя, ми їй даємо договір, за яким реєструємо транспортний засіб. І вже від нас водій їде з тернопільськими номерами, - говорить керівник регіонального сервісного центру Микола Лижник. 

 Як повідомляють «ВСІМ» у сервісному центрі МВС, інші процедури та вартість на них поки залишились незмінними. 

Реєстрація транспортного засобу з видачею (новими номерними знаками) для іномарок  коштує 497,95 гривень, для вітчизняних – 460,43 гривень. 

Перереєстрація автомобіля без заміни номерних знаків: для іномарок – 391,15 гривню, вітчизняного виробництва – 353,63 гривні. 

Експертиза автомобіля не є обов'язковою і проводиться за вимогою водія. Її вартість буде коливатись залежно від виробника і марки. В комплексі потрібно робити експертизу двигуна і кузова. 

Експертиза автомобіля вітчизняного виробництва: кузова – 151, 96 гривня, двигуна – 74, 42 гривні.

Експертиза кузова іномарки – 196,98 гривень, двигуна  - 84,42 гривні. 

Завтра, 9 грудня, регіональний сервісний центр організовує першу прес-конференцію для місцевих ЗМІ.  Обіцяють пояснити процедуру оформлення документів по-новому та розповісти про можливі "підводні камені". Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    а что значит у вас нету доступа к державному реестру?

    то есть вы можете переоформить человеку машину, а потом к нему придут, и скажу она в кредите прошлого владельца, и теперь на ней арест?

    Анонім reply Анонім

    Бехня, як платили в мрев так і будуть,  хабарництво вєздє
  • Andriy Andriyishyn

    звідки такі феєричні суми? срані номера 490 грн, вони що з золота

    Анонім reply Andriy Andriyishyn

    за номера с техпаспортом
  • Анонім

    И теперь даже без взятки начальнику?

    Анонім reply Анонім

    ага
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up