В лікарню після сніданку. У хмельницькому НВК отруїлися учні

В лікарню після сніданку. У хмельницькому НВК отруїлися учні
Фото із сторінки НВК №2 Вконтакті.
  • Після сніданку в НВК №2 дітям стало погано. До медиків зверталися 113 дітей. Чотирьох госпіталізували.
  • Епідеміологи і Держпроспоживслужба шукають причину отруєння учнів молодших класів.

Учні першого і другого класів НВК №2 звично снідали у шкільній столові. Їм давали вареники із картоплею і бутерброд із ковбасою. Частині дітей після споживання їжі стало погано. Хтось навіть звернувся за допомогою до лікарів.

 - Діти першого і другого класів снідали вареникамм із картоплею і бутербродом із ковбасою. Були випадки, що ще до сніданку хтось прийшов із поганим самопочуттям. Були випадки під час сніданку і вже після 4 уроку. Станом на сьогодні, в чотирьох дітей підтвердилася ротавірусна інфекція. В нас будуть скорочені уроки, щоб потім можна було провести ще дезінфекцію, - розповіла vsim.ua директор НВК №2 Оксана Кореганова.

Четверо дітей, як каже Оксана Кореганова, перебувають в лікарні. Чи саме спожиті продукти на сніданку стали причиною отруєння, директор не знає. Каже, що в школі працювали спеціалісти. Вони мають шукати причину.

Відео дня

 - Стосовно НВК №2 проводиться епідеміологічне розслідування. Результати лабораторних досліджень будуть через три дні. Було обстежено 17 працівників НВК. З них 4 -  працівника харчоблоку. Також відібрали для бактеріологічних досліджень 21 харчовий продукт, 4 проби води, 100 зразків змивів на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проводяться вірусологічні дослідження на наявність антигену рота вірусу, - повідомив vsim.ua в.о. директора ДУ «Хмельницький лабораторний центр МОЗ України» Олег Балашов.

Обстеженням навчального закладу також займалися спеціалісти із Держпродспоживслужби. Вони вивчають зібрані матеріали й мають назвати причину того, що до лікарів звернулося більше сотні дітлахів.

 - В 11:17 нам поступило повідомлення про ситуацію в НВК №2. Наші працівники виїхали на місце. Зараз вони займаються дослідженням. Про якісь результати зможемо говорити лише завтра. За моїми даними до медиків зверталося 113 дітей. 10 з них перебувають під амбулаторним наглядом. В 4 підтвердилася рота вірусна інфекція. Якщо підтвердиться, що в роботі закладу були порушення, то можлива дисциплінарна або навіть кримінальна відповідальність. Але не хочеться, щоб до цього доходило. Поки ситуація під контролем, - каже vsim.ua начальник Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Василь Грушко.

Директор департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв попросив керівників освітніх закладів міста посилити профілактичні санітарно-епідеміологічні заходи. Відповідний допис він розмістив у Фейсбук.

Про результати досліджень буде відомо пізніше. Станом на сьогодні, 27 квітня, стан дітей, як повідомили vsim.ua в НВК №2, стабільний. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Довідково: Ротавірусна інфекція - гостре вірусне захворювання, яке характеризується проносами, блюванням, слабкістю, підвищенням температури тіла. Найчастіше заражаються діти.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vlad Vinski

    Як же це так?! Це ж діти!

    Valera Rosanov reply Vlad Vinski

    У нас пофіг діти чи ні. в країні багато ледарів, які хочуть заробляти нічого не роблячи. а як мають якусь роботу з мінімалкою то не роблять нічого аргументуючи це тим, що яка зарплата так і роблю. країна абсурдів
  • Anatoliy Drozdik

    Діти "вживали" вареники і ковбасу, а директори шкіл "вживатимуть" необхідні заходи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up