Хмельницький суд відмовився розглядати позов Василя Новачка до волонтерки

Хмельницький суд відмовився розглядати позов Василя Новачка до волонтерки
Василь Новачок та Людмила Давидюк
  • Зоозахисниця Людмила Давидюк сказала журналістам, що саме чиновник віддав наказ отруїти тварин.

  • Через це Василь Новачок подав на волонтерку позов.

У жовтні 2018 року Хмельницький сколихнули повідомлення про отруєння собак на Трудовій. Користувачі соцмереж поширювали відео, на якому двоє чоловіків дають їжу безпритульним собакам. Одна із тварин померла, іншу вдалося врятувати. Згодом з’ясувалося, що їжу тваринам давали працівники комунального підприємства «Спецкомунтранс». Після цього їх звільнили.

Зоозахисники Хмельницького через цю ситуацію зібралися на акцію протесту перед міським відділом поліції. Серед учасників була волонтерка Людмила Давидюк. Журналістам вона розповіла, що начальник управління ЖКГ Хмельницького Василь Новачок віддав наказ отруїти собак:

— Це робітники «Спецкомунтрансу» конкретно на замовлення роблять такі речі, які ми бачили на відео. Ми поговорили з усіма учасниками і дійшли висновку, що це замовлення було зроблене Василем Новачком, начальником ЖКГ міста, — сказала тоді Людмила Давидюк.

Відео дня

У лютому 2019 року Василь Новачок подав позов на Людмилу Давидюк до Хмельницького міськрайонного суду. Він вимагав від волонтерки спростувати свої слова та стягнути з неї моральну шкоду. Розпочати розгляд справи мали ще 28 березня, проте на засідання начальник управління ЖКГ прийшов без документів, які посвідчують особу. Відповідач Людмила Давидюк не прийшла взагалі. На наступному засіданні розгляд справи також не розпочали, адже волонтерці не могли доставити повістки.

21 серпня у реєстрі судових рішень з’явилася ухвала, якою позов залишили без розгляду. Таке рішення прийняла суддя Оксана Мазурок. У документі сказано, що позивач двічі поспіль не з’явився на судове засідання. При цьому не повідомляв про причини своєї неявки, не подавав заяв про відкладення розгляду справи чи розгляду без його участі. Додамо, що позивач може оскаржити рішення можна протягом 15 днів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • валентина

    Если собака имеет своего ГОСПодаря , хозяина и живёт у него дома или у него в подъезде - то ето домашняя собака ! А если хозяина не имеет, кушать не имеет, тепла не имеет, ласки не имеет- то ето дикая тварь, а не собака, от неё ожидать чегоиугодно можно! У нас молодой город, много детей, много детей, много детей , почему они должны боятся ходить по улицам, играть в детских площадках, гулять в городу! Как только холодает, у су- к воспаляются мочевые пузыри и тянется стадо - собачья свадьба, штук двадцать АГРесивных от тестостерона собак !!Детям что в ето время по домам недели зодве седеть?? Издому не выходить? Или мамам бросать работу и встречать с палками детей со школы, друзей, от собак отбиватся ?? Весь мир пусть заждет - бо у собак при переменах погоды собачьи свадьбы !! Если защитникам собак жалко собак - пусть забирают их к себе домой!!!!!

    Valik reply валентина

    Відразо видно шо панянка прогулуювала у школі уроки зоології.
  • Oleh Matvieiev

    Без новачка наказу комунальники цього б не робили. Вони і з наказами не дуже хотять щось робити, хіба що тварин травити.
  • Zhanna

    звичайно, він наказав, тут і сумнівів немає! а ще почитайте біографію того новачка, цікаво, звідки його витягли на цю посаду?!
  • Сергей Попович

    Во теперь бы взыскать с отой особы чтоб дальше неповадно было.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up