Християни і Хелловін. Хмельницьке духовенство засуджує свято

Християни і Хелловін.  Хмельницьке духовенство засуджує свято
  • В ніч з 31 жовтня на 1 листопада відзначають Хелловін - свято, яке входить до традицій древніх кельтів Ірландії і Шотландії.
  • Хоч в Україні грандіозних заходів до свята не проводять, але традиційно влаштовують вечірки та знижки. 
  • Представники Духовної ради Хмельницького звернулися до містян із заявою утриматися від святкування.
  • Кажуть, обряди негативно впливають на суспільство.

Історія Хелловіну почалася на території сучасних Великобританії та Північної Ірландії. Свято сьогодні входить до традицій древніх кельтів Ірландії і Шотландії.

Традиційно воно відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Напередодні Дня всіх святих влаштовуються маскаради, а в вікно виставляється порожній гарбуз з вирізаними очима та ротом і свічкою всередині. Так відлякують злих духів.

В Україні не таке популярне це свято, як в світі, але все більше викликає інтерес. Особливо, коли місто майоріє вивісками про знижки та вечірки з нагоди свята. 

Представники духовенства вважають, що Хелловін негативно впливає на суспільство, а також суперечить тому, чого вчить Біблія. Офіційну заяву оприлюднили на сторінці у Фейсбук "Духовна Рада м.Хмельницького".

"Ми, як представники християнських церков м. Хмельницького та області, рішуче засуджуємо та наполягаємо докласти всіх зусиль щодо призупинення розповсюдження у місті Хмельницькому, в школах та навчальних закладах приготування та святкування цього деструктивного окультного свята Хелловіну. Закликаємо в першу чергу батьків та педагогів сприяти в боротьбі з розповсюдженням та просимо вас вірно інформувати про витоки цього свята та про небезпеки привселюдного віддавання культу смерті, демонам та сатані. Не допустіть ваших дітей іти на карнавали чи вечірки з подібним контекстом і не купуйте продукцію, повязану з цим так званим святом. Зупинимо культ сатани в нашому місті!", - йдеться у заяві. 

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    А, это ж та рада, которая, как создалась, так сразу и побежала с нашими местными чиновниками завтракать на камеры )))

    https://vsim.ua/Podii/dovgi-promovi-pisni-ta-solodoschi-yak-chinovniki-i-svyascheniki-v-obid-10536562.html

    Микола Вінник reply Анонім

    Топерь мотив поповской ненависти к Хелоуину понятен - не гоже тыквы переводить на изуверские беснование - их жеж велено сожрать.
  • Анонім

    Бог з вами, мир вам!!!

    Ви певно людина майже свята і дюже врюючя!! Те що виходить з ваших уст показує вашу глибоку віру і святість. Стосовно сектантства то видно що ви попали і дуже добре до секти сатани, диявол став вашим вождем, ось чому ви противиться правді, і боїтеся світла в своєму житті. Диявол вам буде говорити приємні улесливі речі, брехню, яку вам приємно слухати. І ви будете в його обіймах відчувати ненависть до правдивої дійсності, реального життя, а будете святкувати шабаш сатани, забавлятм і веселити його і потім мати нестерпні страждання, хвороби, депресію. Вийти звідти буде нелегко, опираючись на свої сили. Задумайтесь, покайтеся і наверніться до Бога. Мир вам!!!

    Микола Вінник reply Анонім

    Словоблудіє і релігійна затурканість - ось на чому досі тримається мацковский патріархат. Воїстину акбар!

    Анонім reply Микола Вінник

    Вай вай вай, як у вас все запущено!!!  Але не втрачено!!!
  • Микола Вінник

    "П!здець товаріщи" (с)! Духовна рада блеать! Яка ще рада є? Може попівсвічкопродавальна рада? А може отруйногрибозбиральна рада? Чи може кожен буйний сєктант буде собі раду видумувати щоб в повнолуння якусь чухню в газеті написати.
  • Sheee

    о, скрєпи скриплять.  забороняють вони. у нас релігія від держави відокремлена, вільні люди що хочуть, те і сповідують і що хочуть, те і святкують.

    Анонім reply Sheee

    Після доброго застілля - походить похмілля....коли будуть страждання самі згадаєте що писали. Вірте у що завгодно, хоть в табуретку, вона вас не врятує і не дасть життя, будете шукати, перепробуєте все і воно вас не наситить. Впадете в лайно і вам стане тепло але некомфортно. Тоді голос вас покличе до храму, там знайдете реальну любов, дізнаєтеся правду, відкриються ваші очі.

    Анонім reply Анонім

    Эк вас корчит, бедняжечка. Прямо-таки  чувствуется любовь к ближнему и ко всему человечеству.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up