Мешканці гуртожитку "взяли в заручники" працівника "Хмельницькгазу", який прийшов відключити боржників


Мешканці гуртожитку "взяли в заручники" працівника "Хмельницькгазу", який прийшов відключити боржників

У Хмельницькому через борги відключають газ. Із таким завданням сьогодні працівник «Хмельницькгазу» прийшов до жителів будинку 32 по Заводській. В гуртожиток зайшов, але не вийшов. Жителі перегородили вихід, вимагаючи документів і пояснень.  

Слюсар ПАТ «Хмельницькгаз» Анатолій Гжегожевський затримався у гуртожитку надовго. Чоловік  отримав завдання відрізати блакитне паливо усьому будинку через несплату 13 з 29 жителів.  Але довести справу до кінця йому не вдалося. Жителі гуртожитку  «заблокували» вихід , щоб не випустити слюсаря.    

«Нас не попередили»

Жителька будинку Вікторія Софіян розповідає, що "застукала" слюсаря, прийшовши із поліклініки. Це була друга половина дня. Каже, що візитом була шокована, адже їх не попереджали ні в усній формі, ні за допомогою оголошень. Вікторія Софіян  - одна із тих клієнтів ПАТ, які ще мають «терпимий» борг. З нею слюсаря тримали ще декілька людей. Це було на кухні. «Затриманий»  викликав поліцію.  А поки правоохоронці їхали, мешканці жалілися.

Відео дня

- Я підняла бунт чого? Бо я побачила у нас чужу людину, яка прийшла відключати газ без всяких документів, - обурюється  Вікторія Софіян. - Ні пояснень, ні постанови у нього не було.  Лише показав посвідчення. Навіть якщо начальник ЖЕКу попереджений, то мешканцям про це не сказали.

- Можливо, є кілька мешканців гуртожитку, що заборгували, - зізнається ще один житель Володимир. - Але це не показник, щоб відключати газ всьому будинку.

Газ повернули

Ситуація дещо розрядилася, коли приїхали правоохоронці. Але вони пояснили, що не втручаються у цивільно-правові відносини. І порушення прав людини тут не побачили. 

Слюсар Анатолій Гжегожевський із посмішкою пояснює, що він просто виконував робоче завдання.

- Мені дали завдання вимкнути газ у гуртожитку. Але це не єдиний такий будинок, де перекривають газ. По місту всього близько 20 таких гуртожитків. У інших будинках мешканців не було вдома,  коли проводились роботи по відключенню. А тут я потрапив в таку ситуацію, - пояснює газовик. -  Наряду на відключення при собі не маю, - бо він у майстра Валерія Румянцева. Попередження про перекриття газового крану було надіслане на ЖЕК ще 28 червня. Повторно попередили сьогодні і відразу виписали наряд на відключення.

Працівниця комунального підприємства ЖКК «Будівельник» Людмила (жінка відмовилася називати своє прізвище журналістам, - прим.авт)  прийшла майже відразу після появи преси та поліції.  

 Вона принесла лист-виписку по заборгованості кожної кімнати та запропонувала мешканцям на місці заплатити борг.  Відразу ж у кухні виписує та видає квитанції тим, хто платить.

Після довгої розмови люди розійшлися. Навіть більше – газ в гуртожитку не вимкнули.  Анатолій Гжегожевський  пояснив, що в телефонній розмові майстер Румянцев сказав йому ввімкнути газ. По інших гуртожитках, де мешканці не помітили слюсаря при відключенні, такого наказу від майстра не було.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga

    То не майстра треба було в заручники брати..Він звичайний "пішак"- що наказали, те робить. А от сволоту, яка сидить у газконторі, яка ставиться до людей гірше, ніж до скотини, не завадило би приструнити. Я вже мовчу про тих, завдяки кому газ у нас зараз "золотий"...Тих взагалі вішати на ліхтарних стовпах треба.

    Щось уже який місяць белькочуть про прозорість тарифів..Та посоромилися би! Нараховують людям ті квитанції як хочуть. Платиш щомісяця, а виявляється, що ти їм ще й винен. Бо то у них перерахунок, то тарифи, то чиряк на сраці..Жлоби!
  • PAL

    Если власти не могут, смогут сами люди защититься от этой газовой быдлоты. Нас призывают к объединению, так давайте объединяться против такого отношения газовщиков к населению. Это наш город а не их.
  • Анонім

    Газконтора-це сама знахабніла організація міста,що хочуть, те й роблять! А їх лічильники качають наполовину повітря. Плотиш за ніщо!!! Скоро всі люди перестануть платити з їх тарифами!
  • Анонім

    Жаль что не не били еще. Тут то надо
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up