М'ясокомбінат засмердів Ружичну, а кров'ю «удобрив» людські городи

М'ясокомбінат засмердів Ружичну, а кров'ю «удобрив» людські городи

- Я приходжу додому і нюхаю всю цю байду. До мене приходять друзі і питають, що так смердить. Я їм показую на комбінат. От хто насмердів, - розповідає хмельничанин Олександр Міхнов. - Все проти закону. А якщо він в нас є, то нехай нас захистить.

 ТОВ «Проскурівм’ясо» знаходиться на Ружичній. Місцеві жителі скаржаться на нестерпний сморід. Кажуть, що всі відходи від діяльності підприємства виливають на їхні городи. Від цього страждають як дорослі, так і діти.

 - Тут кладовище близько. Не дають спокою навіть мертвим людям, - каже хмельничанка Людмила Богданова. – Голова болить, тиск піднімається. Як жити, як працювати? Сморід біля м’ясокомбінату нестерпний. Тут багато малих дітей, куди їх водити гуляти? Воно нас вже дістало.      

1700 гривень за сморід

Відео дня

ТОВ «Проскурівм’ясо» розташоване по вулиці Верейського, 45. Його керівником є Мальвіна Марковська. Підприємство займається виготовленням м’ясних продуктів і забоєм худоби.

Високий паркан не вберігає місцевих жителів від смороду. Особливо його відчутно, коли надворі тепло. Та не тільки неприємні аромати тривожать людей. У себе на городах вони знаходять кістки тварин, кров та дохлих пацюків.

 - Сморід просто жахливий. Вікна вдома постійно закриваємо. А жити хочеться нормально та спокійно. Зі сторони комбінату постійно чути крики тварин. А усі відходи зливають нам на городи, - бідкається місцева жителька  Ганна Олейко.

Увесь цей бруд йде з підприємства. Та влада практично безсила у боротьбі з недобросовісним виробником. Максимум – накладення штрафу. На більше відповідальні структури поки не спроможні.

Кістки лежать у відкритому приміщенні закинутої ферми. - Ми виїжджали до м’ясокомбінату на Ружичній у березні цього року. Виявили неподалік від підприємства - гнійник. Зафіксували порушення правил благоустрою та склали адмінпротокол. Згідно нього комісія прийняла рішення оштрафувати комбінат на 1700 гривень, - розповідає «ВСІМ» начальник управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста Хмельницької міськради Олександр Луков.

Ох, цей мораторій

Після виїзду до м’ясокомбінату та побаченого там, управлінці звернулися із листом до обласної екологічної інспекції. Попросили екологів здійснити перевірку підприємства щодо дотримання ним природоохоронного законодавства. Ті, як завжди, нарікають на "законодавчу стіну".

 - Ми не можемо просто так взяти і зайти на підприємство з перевіркою. Для цього нам потрібне звернення від місцевих жителів. На його основі ми можемо попросити дозволу на перевірку. Його видають в головному управлінні з Києва, - прокоментували «ВСІМ» в Державній екологічні інспекції в Хмельницькій області.

Відходи зливають через шланг. Далі вони розтікаються по городах.. У самому підприємстві ситуацію коментувати відмовляються. Далі прохідної журналістів не пустили. Сказали, що керівництва немає. Коментувати будь-що журналістам вони поки відмовляються. Чекатимемо на дії від підприємства та влади. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».Біля підприємства - мертві пацюки.За парканом м'ясокомбінату розпочинається кладовище.Біля городів людей утворилися калюжі крові.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (52)
  • Анонім

    А шо ви там невопите, ЩО ЗА ПАЇ ВАС ОБКРАДАЮТЬ ??))Підхід простий, підлий і підступний. Має на меті одне - збагатитися, не прикладаючи зусиль до покращення технологій, використання новітньої техніки. Все зводиться до банально простого. Про те, щоб землелатифундисти або просто поміщики (феодали), розраховувались за паї тільки грошима без виділення натуроплати у вигляді зерна. Тобто по документам - вам буде зерно, а по факту платять гроші. По ціні в період збору урожаю. Наприклад, тона зерна на період уборки урожаю коштує 900 грн, а ринкова - 2400, а притримавши його, стає три і більше тис. грн. Не потрібно бути великим математиком, щоб зрозуміти - коли Ви прийдете виписувати зерно для власного господарства, то випишуть його по три тисячі і більше. Саме така узаконена рейдерська афера дае можливість латифундитстам, поміщикам прямо на асфальті згребсти від декілька мільйонів гривень. От так мафіонізують  аграрний сектор в угоду собі особисто та своїм аграріям-феодалам.
  • Анонім

    Ти диви в місті чимись з хмар напевне посипають, що така димка від вдаряння крапель дощу по кришам, підвіконню, асвальті йде, такий туман стелиться ніби щось задимілось, горить.Димок сірий такий.

    Зелень, дерева від того дощу жовтими п’ятнами вкриваються, такими тіпа гнійними бородавками жовтими, а навкус ті  жовті листки рослини тіпа в кеосині вимочені..А в вас там як в куркулів, лише кістки замариновані  мешканцем Ружичноі на зиму смердять ???
  • Olga Peremog

    http://e-dem.in.ua/khmelnytsky/Petition/View/372

    Підтримайте петицію!
  • Марианна Маркова

    Шановна громадо! Від імені дирекції , доповідаю, провівши внутрішнє службове розслідування, вияснили що: Працівник ,доречі також мешканець Ружичної написав пояснення ,що замість утилізації кісток він їх накопичував в приміщені ферми яка не належить до підприємства, ми їх бачити там не могли, накопичував з метою опалення в котлі.Працівник на даний час покараний , отримав догану і відстороненний на даний час від своїх обов'язків.Доречі про те що до керівництва звертались мешканці із скаргами це неправда, особисто ніхто не приходив,але як виявилось звертались особисто до цього працівника,але з певних причин він нам це не доповів.На даний час кістки всі утилізовані, рідкі відходи також викачуються асенізаторською машиною.Всі договора і акти виконаних робіт на утилізацію у нас є.А мешканців Ружичної, прошу ,у разі якихось порушень з нашого боку ,звертатись до керівництва ,а не до працівників, повірте ми зробимо все можливе що від нас залежить.Тому як закрити підприємство, це не вихід , скільки людей залишиться у важкий час без роботи. Усім дякую надіємось на Ваше розуміння!

    Анонім reply Марианна Маркова

    Вот і я це людям завжди намагаюсь це донести. Що керівництво незавжди у курсі що відбувається, оскільки підлеглі їм доповідають часто, що все добре у той час як є проблеми. І це не лише так на цьому комбінаті. Це навіть не майже, а як правило на усіх підприємствах, установах, організаціях. Люди, якщо є проблеми, зверніться напряму до керівництва, а не обливайте брудом керівництво, яке у більшості випадків не в курсі проблеми і впевнене, що все гаразд,  у коментарях електронних ЗМІ і т.д. Звісно не заздрю керівництву, якому доведеться вирішувати проблеми замість тих, кого вони прийняли на роботу для вирішення цих проблем. Але тоді не буде таких безвідповідальних підлеглих, бо керівництво з часом просто їх звільнить, якщо вони постійно будуть брехати, що все гаразд при існуючих проблемах. Я раніше писав, що у нас гаряча вода була з перебоями. То зараз все гаразд. А чому так? Бо я звернувся особисто до Скалія. Йому також підлеглі доповідали, що все гаразд.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up