На Хмельниччині гасили масштабну пожежу на березі Дністра (ФОТО)

На Хмельниччині гасили масштабну пожежу на березі Дністра (ФОТО)
  • Горіла суха трава на площі 4,2 га.
 

11 квітня по обіді біля селища Велика Слобода Кам’янець-Подільського району сталася пожежа. Там горіла суха трава. На місце негайно викликали рятувальників. 

Через сильний вітер пожежа набула великих масштабів. Вогонь поширився на площі 4,2 га. Про це повідомили у ГУ ДСНС області.

На щастя, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Вогонь вдалося загасити за кілька хвилин.

Відео дня

У ДСНС нагадують, що нещодавно парламент прийняв закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій", який дозволить протистояти загорянню на природних територіях. Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

За спалювання сухої трави та листя законом передбачений штраф до 153 000 гривень. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці.

Хмельничан закликають дотримуватися таких правил:

  • не розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях;

  • не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці;

  • категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки;

  • організовуйте протипожежні розриви між очеретом та садовими ділянками

  • не організовуйте складання легкозаймистих матеріалів поблизу очерету;

  • очищайте місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля та не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;

  • не залишайте без нагляду розпалені багаття та не дозволяйте дітям розводити вогнища;

  • при сильних поривах вітру не розпалюйте вогнище;

  • залишаючи місце відпочинку, обов’язково загасіть вогнище водою чи піском до повного припинення горіння або тління;

  • проводьте роз’яснювальні бесіди з дітьми щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up