На Хмельниччині працює ППО, — Гамалій

На Хмельниччині працює ППО, — Гамалій
  • Окупанти запустили десятки ракет в повітряний простір України. 

  • В багатьох областях успішно спрацьовує протиповітряна оборона. 

У перший понеділок грудня в Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу. Ворог знову запустив крилаті ракети з кількох напрямків. На Хмельниччині сирени почали лунати о 13.40. 

Згодом в телеграм-каналах почали повідомляти, що в багатьох областях успішно спрацювала протиповітряна оборона. Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій спершу закликав до обережності. 

— Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги. Країна-терорист випустила по Україні багато ракет! Бережіть себе та своїх близьких! — написав він у телеграм-каналі

Відео дня

А вже о 15.20 Гамалій підтвердив, що на Хмельниччині також успішно спрацювала ППО:

Яка ситуація в інших областях

Запоріжжя

Спершу окупанти вдарили ракетою по селі Новософіївка Запорізької області. Там зруйновано декілька приватних будинків, є травмовані та загиблі. В Офісі Президента повідомляють, що поранено маленьку дитину – 1 рік і 10 місяців. Всього 2 людини загинуло, 3 поранено.

З телеграм-каналу Кирила Тимошенка

Одеса

Внаслідок влучання по області пошкоджено два інфраструктурних об’єкти. Одна особа госпіталізована. Про це заявив Кирило Тимошенко. 

Вінниця

В офіційних джерелах про вибухи чи роботу ППО відомостей немає. Та колеги з 20 хвилин повідомляють, що на Вінниччині було чутно гучні вибухи ще о 14.40. 

— Просимо зберігати спокій! Не поширюйте жодної інформації! — зазначають у Вінницькій міській раді.

Очільник області Сергій Борзов додав, що в небі над Україною літає багато ракет та застеріг залишатись в укриттях. 

Тернопіль

Голова Тернопільщини Володимир Труш закликав не коментувати і не фотографувати роботу Збройних сил України та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Львів

Керівник Львівської області Максим Козицький спростував інформацію про влучання, що ширилася телеграм-каналами.

- Деякі телеграм-канали поширили неправдиву інформацію, начебто у Бориславі чули вибух. Офіційно заявляю: станом на 15:00 це не підтвердилося. В області тихо. Залишайтеся в укриттях, бо загроза ще триває, - заявив він о 15.02

Укренерго

Станом на 15.24 у компанії заявили, що рашисти влучили по об'єктах енергетики та вже є перші аварійні відключення електрики в країні. 

Нагадаємо, повітряна тривога досі триває. Під час тривоги кожному негайно слідувати до найближчого укриття. Якщо не встигли добігти до укриття негайно перейдіть у приміщення без вікон, скористайтеся правилом “двох стін”. Як слід робити під час обстрілів, коли сирени застали вас на роботі, на вулиці чи в транспорті, що слід взяти з собою в укриття та як підготуватися, аби убезпечити себе і рідних читайте за посиланням. 

ОНОВЛЕНО:

На Хмельниччині відбій повітряної тривоги оголосили о 16.09. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (146)
  • Nina Mendryk

    Дякуємо, бажаємо здоров'я і мирного неба.
  • Надя Журавська

    Велике дякуємо!!!!! Ви молодці!!!
  • Свєта Партасю

    Дякую вам наші рідненькі захисники! Низький  доземний уклін Вам дорогенькі!
  • Громей Лариса

    Дакуємо, низький уклін вам,захисники!

keyboard_arrow_up