Як діяти під час сигналу “Повітряна тривога!” та при обстрілах, — рекомендації надзвичайників

Як діяти під час сигналу “Повітряна тривога!” та при обстрілах, — рекомендації надзвичайників

Нагадаємо правила поведінки під час оголошення сигналу, що робити під час обстрілів будинків та де сховатись якщо не встигли добігти до укриття, перебуваєте на роботі або в транспорті, аби ви знали як убезпечити себе та близьких. 

Хмельничани, та й мешканці всієї України, вже звикли жити в умовах війни. Але всім зараз вкрай важливо пам’ятати, що звикати до ігнорування сигналу “Повітряна тривога!” ні в якому разі не можна, бо ворог розраховує саме на це, зазначають надзвичайники. Вони нагадали правила поведінки під час сигналу небезпеки, розповіли як слід чинити під час обстрілів житлових будинків та що робити якщо не встигли добігти до укриття. 

Як діяти під час оголошення “повітряної тривоги”

Якщо звучить сигнал “Повітряна тривога!” рятувальники наполягають: 

  • Відео дня
    /li>

Надзвичайники зазначають, точне місце, куди влучить ракета чи ворожий дрон визначити важко, тож слід неухильно дотримуватися рекомендацій. Повітряну тривогу оголошуватимуть стільки разів, скільки того вимагатиме ситуація. 

Як врятуватися під час обстрілів житлових будинків

Рятувальники зазначають, якщо чуєте, що сирена лунає безперервно — негайно слідуйте в укриття. 

Після сповіщення про повітряну загрозу вдома слід вимкнути світло, газ та воду. Якщо в будинку є газовий балон — від’єднати його, спустити тиск і покласти в безпечне місце. 

Найбільш небезпечні місця у будинку:

Де сховатися у квартирі:

Що взяти з собою в укриття:

Як діяти якщо не встигли добігти до укриття

Рятувальни зазначають — в цьому випадку слід швидко перейти у приміщення без вікон, або скористатися правилом 2-х стін. Перша стіна візьме на себе силу вибуху, друга — руйнування. 

Якщо виникла пожежа чи пошкодження — негайно телефонуйте на “101”. Назвати надзвичайникам точну адресу, місце, поверх, квартиру та покинути небезпечну ділянку. 

Якщо в будинку стався вибух — якнайшвидше залишити будівлю, але двері залишити відімкненими. Тоді рятувальники під час обов’язкової перевірки не зрізатимуть їх бензорізами. 

Також, на випадок, якщо зникне зв’язок, інтернет, світло проговоріть із близькими порядок дій та місце зустрічі. Вже зараз збережіть місця розташування Пунктів Незламності. Їх можна переглянути на сайті 

Завантажте карти місцевості, що працюють без інтернету. Вдома зробіть запас продуктів першої необхідності та води. Бережіть себе та своїх близьких! 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Соломія Липська

    Дуже дякую за поради ! Презентація для учнів вийшла ідеальна!
  • Sasha Kruvdik

    Прочитав,так все і роблю.

keyboard_arrow_up