На Хмельниччині ремонтують деталі до української “Мрії” (ВІДЕО)

На Хмельниччині ремонтують деталі до української “Мрії” (ВІДЕО)
Фото ілюстративне. "Мрія" АН-225
  • Унікальне підприємство з Донецької області релокувалося до Кам’янеччини. 

  • Тут виготовляють та ремонтують деталі до найбільшого в світі літака — української “Мрії”. 

  • Також надходять запити на ремонт обладнання від енергетичних компаній. 

Під час війни до Хмельницької області переїхало унікальне підприємство зі Сходу. Тут ремонтують елементи обладнання, яке може здійняти в повітря найбільший і найпотужніший український літак — “Мрію”. Це гідравлічні підіймачі. Наразі ремонтують третій підіймач, два, що були до того, вже полагодили та відправили замовникам. 

Підіймачі відправили на ремонт після того, як в них влучив ворожий снаряд в Гостомелі. Підприємство з ремонту з розробки гідравлічних інструментів релокувалося з Донеччини. Вони створюють та лагодять домкраті, преси, підіймачі та інше нестандартне обладнання.  

Скрін з відео

Поки що вдалося лише частково відновити довоєнні потужності та перевезти не все обладнання. Однак, ексклюзивні замовлення уже втілюють у життя. Директор виробництва Сергій Неліпа каже, що останнім часом до них надходить багато запитів від енергетичних компаній. 

Відео дня

— Замовляють обладнання, яке використовується для ремонту трансформаторів, монтажу та переміщенню трансформаторів. Великогабаритних і важких, — пояснює керівник. 

До початку повномасштабного вторгнення на підприємстві працювали 12 людей. А до початку коронавірусної пандемії їх було 20. Сьогодні ж виробництво переїхало на Кам’янеччину і там налічується 4 працівників. Решта — зі зброєю в руках стала на захист країни. Тож нині їм не вистачає фахових працівників. 

Власник перевіз частину обладнання та намагається поставити бізнес на довоєнні рейки. Більше про це дивіться на відео Першого Подільського:

Додамо, український літак “Мрія” — один із найбільших та найпотужніших в світі транспортних літаків. Також Ан-225 з максимальною злітною масою 640 тонн є найважчим літаком у світі. У листопаді 2004 року Міжнародна федерація повітроплавання внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів. Та 27 лютого 2022 року під час повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель літак було знищено.

Однак, невдовзі з’явиться нова крилата машина замість Ан-225 «Мрія». Про це заявив генеральний директор АНТК «Антонов» Євген Гаврилов під час фотовиставки в німецькому аеропорту Лейпциг/Галле, передає Укрінформ з посиланням на видання Bild. Вартість робіт сягає 500 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Ізяславщині брат та сестра створили власну козину ферму. Вони вклали в неї більше мільйона гривень. А тепер на фермі планують зробити ще й кав'ярню, сироварню, лавандове поле, аби привабити туристів.

А в Бакоті приватний підприємець разом з товаришами зварили крафтове гарбузове пиво. Його приготували під час блекауту у величезних казанах на вогні. Пиво має міцність 9% та створене без жодних концентратів, хімії і ГМО. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ваня Драч

    О і тут прапор правильно намальований 👍👍
  • Наталья Задачина

    А говорити для чого?
  • Олександр Максимук

    Можливо це вкид про нашу мрію, яку чомусь не врятували...
  • Ольга Щур

    Ви забули ще  скинути координати,щоб орки точно знали куди гатити!!!

keyboard_arrow_up