На Хмельниччину приїхали католицькі єпископи: з якою метою (ФОТО)

На Хмельниччину приїхали католицькі єпископи: з якою метою (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Санктуарію Летичівської Богородиці
  • Братерська зустріч єпископів триватиме три дні. 

  • Особливим гостем заходу є польський кардинал Конрад Краєвський.

  • Дізнавайтесь яка мета відвідин Хмельниччини та куди направляються єпископи далі. 

До Санктуарію Летичівської Богородиці з’їхалися єпископи Римо-католицької Церкви України. Там проходить братерська зустріч єпископів, яку очолює Архиєпископ Мечислав Мокшицький. Про це йдеться на сторінці Санктуарію

Вітання від Папи Римського

Особливим гостем зустрічі став польський кардинал-диякон Конрад Краєвський. Цими днями колишній папський церемоніал перебуває в Україні. Конрад Краєвський передав слова вітання та підтримки від Папи Франциска. 

— Україна у його (Папи Римського — авт.) серці. І сьогоднішній візит, подальша дорога на схід та південь України — це вираз безперервної турботи про тих, хто страждає на українській землі. У спільній молитві разом з вірними вкотре довірили Богородиці наші благання про навернення світу і припинення війни, — зазначив кардинал. 

Відео дня
Довідка:
Конрад Краєвський — польський церковний діяч, доктор богословських наук у галузі літургії, архиєпископ, папський церемоніал у 1999—2013 роках, папський елемозинарій з 2013 року, кардинал-диякон з 2018 року.

Братерська зустріч розпочалась 11 вересня та триватиме до середи, 14 вересня. Після цього архієпископи вирушать в східні та південні регіони України. 

Аби переглянути всі фото, гортайте вбік:

Що відзначають католики 14 вересня

Крім того, 14 вересня католики відзначають Свято Воздвиження Всечесного Хреста, тобто урочистий обряд почитання та прославляння Хреста Господнього. З ним пов’язують кілька цікавих історичних фактів.

Є три легенди про віднайдення Господнього Хреста. Згідно них, приписують віднайдення Хреста святій Гелені (святій Олені), матері імператора Костянтина Великого. Датою віднайдення Хреста орієнтовно вважають 326 рік. Історики не мають інформації про воздвиження Хреста Господнього одразу після його віднайдення.

Початок свята Воздвиження дало посвячення храму Воскресіння Господнього, який збудував Костянтин Великий на Голгофі в Єрусалимі. Посвятили храм 13 вересня 335 року. Наступного дня – 14 вересня – відбулося урочисте воздвиження віднайденого Хреста Господнього.

Друга важлива подія, що зробила загальним свято Воздвиження на Сході й на Заході, кажуть у Санктуарії, – це повернення Господнього Хреста з перської неволі. Перський цар Хозрой у 614 році здобув Єрусалим і забрав Господній Хрест до своєї столиці в Ктесифоні. У 628 році цісар Іраклій після своєї перемоги над персами знайшов Хрест і приніс його до Єрусалима, де 14 вересня відбулося друге урочисте воздвиження-піднесення Хреста.

"Церковні" скандали у Хмельницькому

Нагадаємо, у Хмельницькому на Озерній планують знести церкву московського патріархату. Міська влада каже, храм побудували без жодних дозволів та погоджень міського керівництва.

Релігійну громаду упц святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії неодноразово попереджали про незаконність споруди, та “забудовники” не відреагували. Тож на позачерговій сесії скасували право користування земельною ділянкою для упц мп.

Тепер прибічники моспатріархату мають звільнити комунальну землю від незаконного храму. Детальніше про це та як відреагували на новину хмельничани читайте в матеріалі На Озерній мають знести незаконно побудовано церкву моспатріархату

А в Гречанах хмельничани конфліктують зі священиком Православної Церкви України. Суть конфлікту також полягає в незаконному, на думку жителів, будівництві. Відбувається воно біля собору святого Архистратига Божого Михаїла Православної Церкви України, що поряд із їхнім будинком.

Не влаштовує людей те, що територію огородили. Кажуть, через це немає проїзду для автівок та екстрених служб. До того ж замало місця для пішоходів. Детальніше про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

keyboard_arrow_up