На хмельницькому кладовищі хочуть побудувати склепи

На хмельницькому кладовищі хочуть побудувати склепи
Фото ілюстративне - obryad.lviv.ua
  • 15 склепів хочуть збудувати на цвинтарі в Шаровечці.
  • У кожному можна буде розмістити три могили.
  • Розповідаємо про це детальніше. 

Споруда, в якій одночасно можна розмістити кілька могил - це склеп. Ще в давнину в такий спосіб ховали разом усю сім’ю й називали таке місце фамільною усипальницею. 

У наш час поховання у склепах вважається ознакою розкоші. Як правило, там розміщують могили знаменитостей чи заможних людей. Сімейні склепи, де нині відбуваються поховання, наприклад, є на Київщині та Львівщині. Скажімо, на Брюховецькому цвинтарі у Львівській області в родинному склепі спочиває співак Кузьма Скрябін.

У Шаровечці хочуть зробити склепи з граніту

Хочуть створили склеп і на хмельницькому кладовищі. Облаштувати його планують в Шаровечці. Керівник КП “Хмельницька ритуальна служба” Сергій Бортник розповів, що проєкт склепів вже замовлено. Попередньо він має бути готовий у червні цього року. За наявності необхідної суми, розпочнеться будівництво.

Відео дня

Сергій Бортник розповів, що першочергово хочуть збудувати першу секцію. У ній буде 15 склепів. У кожному з них можна буде розмістити 3 могили. Загалом в міській ритуальній службі націлені облаштувати на цвинтарі 3 секції зі склепами. 

Що з колумбарієм?

Сергій Бортник каже, що взятися за склепи планують відразу після закінчення будівництва першої секції колумбарію. Робота над нею триває. Нещодавно завершили мурувати стіну. Далі планують обкласти все гранітною плиткою, облаштувати дах і благоустрій. Загалом закінчити все планують до кінця червня. Тоді ж хмельничани зможуть придбати ніші під прах. Щоправда, скільки це коштуватиме в ритуальній службі поки не кажуть. 

Возможно, это изображение (на открытом воздухе и кирпичная стена)
Фото міської ритуальної служби. Перша секція колумбарію

Сергій Бортник розповідає, що за час будівництва до них звернулися десятки містян із запитаннями стосовно купівлі ніші. 

Загалом в Шаровечці мають збудувати три секції колумбарію. У кожній з них буде 156 ніш під прах померлих. Другу й третю секції планують зробити вже в наступному році. Нагадаємо, що вартість облаштування усієї стіни складає близько 600 тисяч гривень. 

Читайте також: Де й за скільки хмельничани можуть замовити кремацію

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up