Хмельничанам дали поради на випадок аварійних ситуацій

Хмельничанам дали поради на випадок аварійних ситуацій

У міськраді розповіли як слід підготуватися хмельничанам до можливих аварій та що слід робити у їх випадку з газом, водою та електрикою. 

Вісім місяців росіяни б’ють ракетами по території нашої держави. Другий тиждень поспіль ворог чи не щодня обстрілює енергетичні об’єкти по всій Україні. Сьогодні, 18 жовтня, влучили по енергетичних спорудах в Житомирі, в Дніпрі та в Києві. Вчора, 17 жовтня, вдарили по ТЕС на Вінниччині. А о 13.56  на Хмельниччині пролунали вибухи.

Тиждень тому окупанти вдарили трьома крилами ракетами по електропідстанції в Хмельницькому. Містяни тимчасово залишились без світла та води. Були перебої в роботі мобільного зв'язку. А вже наступного дня над областю збили іранський дрон. Ворог обстрілював майже кожну область ракетами та безпілотниками та продовжує це робити. 

Володимир Зеленський написав у твіттері, що з 10 жовтня росіяни вже знищили 30% українських електростанцій:

Відео дня

Додамо, що після обстрілу в Хмельницькому мешканці залишались без світла та води кілька разів. 

— Ворог щодня атакує критичну інфраструктуру країни. Місцеві органи влади та аварійні бригади роблять і робитимуть все, аби якнайшвидше ліквідувати наслідки обстрілів. Але є прості речі, які може зробити кожен з нас, аби підготуватися до непростої зими, яка нас чекає! — зазначають в мерії. 

У міській раді підготували поради для хмельничан як підготуватися до можливих аварійних ситуацій та що робити у випадку їх повторення зі світлом, водою та газом в кожному домі. 

Як підготуватися до труднощів

Заздалегідь радять зробити кілька простих кроків:

Що робити в разі аварії зі світлом

У мерії радять найперше вимкнути всі електроприлади з розеток. Що стосується холодильника та морозилки — їх відкривати якомога рідше, аби зберегти продукти на довше. 

Якщо ж десь побачили обірвані проводи чи лінії — в жодному разі до них НЕ підходити.

Використуваючи свічки або інші методи освітлення — пам’ятати про правила безпеки.  А для обігріву приміщення НЕ використовувати газові плити. 

Використовуючи генератор не забувати, що пристрій має знаходитися за приміщенням. 

Що робити в разі аварії з газом

Найперше, що слід зробити, пояснюють в міськраді, — закрити кран перед лічильником або перед газовими приладами в приміщенні. 

Далі слід проінформувати про відсутність газопостачання аварійну газову службу за номером “104”. 

В жодному разі не відкривати крани самостійно до відновлення газопостачання працівниками “Хмельницькгазу”. 

Що робити в разі аварії з водою

Щойно повідомили про аварійну ситуацію треба закрити усі відкриті до цього крани. 

Воду із відкритих водойм використовувати лише для технічних цілей. А от для пиття та приготування їжі радять кип’ятити воду впродовж 10 хвилин. Це, кажуть в мерії, найефективніший метод знезараження. 

Додамо., якщо у місті не буде води понад 12 годин, її можна буде отримати з автоцистерн у 26 місцях. Перелік — за посиланням. 

Також у “Хмельницькводоканалі” у зв’язку з перебоями, порадили містянам зробити в кожному домі запаси води, яких би вистачило на 72 години. Як розрахувати скільки води потрібно і як її зберігати читайте за посиланням.

Нагадаємо, у Мінреінтеграції також розповіли як діяти та де ховатися якщо побачили чи почули звук безпілотника "Shahed-136". Подробиці читайте за посиланням. 

А ще дали поради як довше зберегти заряд свого гаджету. Про це читайте за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up