На стихійному ринку по Кам’янецькій провели рейд. Без штрафів та результатів

На стихійному ринку по Кам’янецькій провели рейд. Без штрафів та результатів
на стихійному ринку

Проблему з торгашами ,які «окупували» пішохідну зону, не можуть вирішити роками. Залякування штрафами на людей не діє. В управлінні торгівлі переконують та обіцяють надати торговий прилавок кожній бабусі, яка згодиться перейти на офіційний ринок. Але коли відбудеться «велике переселення» - невідомо.

Міліціонери разом з працівниками управління торгівлі проводили роз’яснювальну роботу на стихійному ринку, що утворився  біля зупинки «Філармонія». Конструктивного діалогу з продавцями не відбулося.  Одні мовчки брали інформаційні листівки, надані міліціонерами, інші – голосно обурювалися. Доходило й до сварок.   

На ринок «Ранковий» продавці йти не хочуть, але не через те, що там треба платити за торговий прилавок. Люди скаржаться, що на всіх просто не вистачить торгових точок.   

- Якби мені запропонували нормальне, людяне місце на ринку, я б закрила на все очі та й пішла б звідси. Можу і 5, і 10 гривень заплатити,  - каже пані Вікторія, яка торгує яйцями, -  Стільки ходять до нас міліція, ветеринарними, а що толку? Нас тільки гнати можуть ,а запропонувати в замін нічого не мають.

Відео дня

Ринок "Ранковий"

Заступник начальника управління торгівлі Олександр Луков  відчайдушно переконує, що може розмістити усіх бабусь, які виявлять бажання перейти  на офіційний ринок. Він пропонує декілька варіантів в різних мікрорайонах міста.      

- В день на  «Ранковому» за прилавок потрібно платити  3,20 гривень за метр квадратний, - каже заступник начальника управління торгівлі . – Тут ми можемо розмістити до 300 чоловік. Але є інші варіанти.

Ці «інші варіанти», про які говорить Олександр Луков, знаходяться в різних мікрорайонах міста.  Людям можуть запропонувати торгові точки на вулиці Гастелло, в мікрорайоні Гречани, на ринках «Дубово» і «Кооператор». На останньому, до речі, ціна за місце дещо більша, ніж на комунальному ринку.  Кому яке місце можуть виділити, заступник начальника управління торгівлі не пояснив.  

За торгівлю з рук у невстановлених місцях відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачений штраф від 17 до 51 гривні. За продаж промислових товарів передбачений штраф до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

За словами начальника сектору дільничних інспекторів міліції Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Петра Власюка, з початку року за торгівлю у невстановлених місцях складено 15 адмінпротоколів.  

Після рейду на Кам’янецькій  продовжили торгувати «з землі» як овочами, так і м'ясом, рибою, кисломолочними продуктами…   

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    ШО ВИ РОБИТЕ ? ЦІ БАБЦІ СІЛЬСЬКІ ВАС КОРМЛЯТЬ ШО ВИ БУДЕТЕ ЛІТОМ І ВОСЕНИ ЇСТИ????







    шо ви будете робити як у вас нема землі нема паїв і ці папірчики ніц некоштуватимуть??







    Експерти виділяють основні причини зростання цін на продукт №1 для будь-якого українця:



    1. зростання цін на борошно



    2. зростання цін на природний газ



    3. зниження курсу національної валюти до курсу долара



    4. відсутність інтервенційного борошна аграрного фонду



    Наразі українські експортери зерна б'ють рекорди з продажу пшениці за кордон. Аграрії прирівняли свої ціни на зерно до цін біржі Чикаго. І держава в особі Антимонопольного комітету або інших структур ніяк на це не вплинуло. У результаті мука, яка ще влітку минулого року продавалася на внутрішньому ринку за 3500-3700 грн., сьогодні продається по 7000-7500 грн., а під час значних курсових коливань наприкінці лютого сягала 11000 грн за тонну борошна.



    І звичайно важливу роль зіграла політика аграрного фонду стосовно хлібопекарських підприємств. Ще минулого року аграрний фонд з метою стримування зростання цін на хліб відпускав борошно підприємствам нижче ринкової вартості, таким чином стримуючи зростання цін. З 2015-го року політика компанії змінилася, і аграрний фонд не ставить своєю метою стримування цін на борошно і відповідно - хліб, і відпускає борошно тільки з біржових торгів за ринковими цінами.



    Така позиція аграрного фонду зокрема і Міністерства аграрної політики призвела до того, що пропав з ринку основний регулятор цін на хліб. І якщо торік борошно аграрного фонду обходилося хлібозаводам в 2700-2900 грн. за тонну, то сьогодні ціни на борошно аграрного фонду зросли в три рази і коливаються в межах 6100-6500 грн. А борошно для соціально важливих сортів хліба не відпускається взагалі.



    В таких умовах стримувати ціни на хліб держава може тільки шляхом адміністративного чи кримінального тиску на виробників. І абсолютно не використовує економічні важелі впливу на ціну хліба - аграрний фонд, пільгові ціни на енергоносії, пільгове оподаткування та інші.











    І якщо ситуація не зміниться і підходи до проблеми не зміняться, то хліб до осені коштуватиме вже не менше 30-35 грн. за одиницю, а соціальні сорти не менше 20-22 грн., І це на тлі постійного зниження попиту на хліб через зростання ціни і регулярного закриття хлібозаводів по всій країні.
  • Анонім

    Дайте людям выжить. Торгуют там, где люди . день отстоять, чтобы заработать пару гривен не великое счастье . ..
  • Анонім

    пусть идут на рынок и торгуют! тонны колбас, тысячи яиц - не бедные люди, просто наглые! за место 1,20 не заплатят! а после себя оставляют столько грязи!!!

    Anonymous reply Анонім

    Да сільські ТАКІ Вміють поклювати обісрати і своє довести



    А коли досягають кабінетів і вичищають ногті  від гавна і ноги від болота то ПЕРЕТВОРЮЮТЬСЯ НА НЕНАЖЕРЛИВИХ ДИНОЗАВРІВ  нерозуміючих потреб не хм-н не таких бідолаг як самі були
  • Анонім

    Хай би Кізляра перевірили "Мрія" як він викупляв весь перший поверх, скільки податків заплатив, де землі а то чмота до людей вчипилась - облаштуйте їм належне місце, і бачив цю вчорахню програму по ТВ ПРОПЛАЧЕНІ ЖУРНАЛЮГИ

    Анонім reply Анонім

    позоріще управлінню торгівлю Лукову і москалючці. Бабки такі деруть, як собаки лають та роздирають людей. Біля корита припали і зажили. Невже не пан Сашка Луков збирає з людей грошенята? місця їм пропонує. тьху, смішно дивитися
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up