Не фарбуйте волосся і не прибирайте: що можна робити у Страсну п’ятницю

Не фарбуйте волосся і не прибирайте: що можна робити у Страсну п’ятницю
  • Завершується Страсний тиждень, до свята залишається зовсім трішки.
  • Кажуть, сьогодні - найбільш суворий день посту.
  • У п’ятницю не радять виконувати хатню роботу, робити косметичні процедури і розважатись.

Підготовка до Великодня завершується. Вчора господині наводили лад вдома, прибирали і пекли паски. Для тих, хто дотримується посту, особливий день. Адже Страсна п'ятниця – найстрогіший день Страсного тижня. Лише ввечері можна з'сти хліба. Також радять обмежити усілякі розваги. А святкування перенести на інший день.
Не радять виконувати і домашню роботу. Мовляв, її потрібно було завершити у Чистий четвер. 
За традиціями, сьогодні леді бажано відмовитись від стрижки, фарбування волосся та інших косметичних процедур. 

Що можна робити

Рекомендують відвідати богослужіння, помолитись. Якщо з церкви принести 12 запалених свічок і розставити по дому, то вони принесуть благополуччя та удачу на цілий рік. Цього дня дозволяється випікати паски. Приготована сьогодні випічка не псується. 

Відео дня


Що забороняється робити

Не радять працювати по дому. Шити і прати одяг теж не можна. Також забороняється працювати на землі - садити чи білити дерева. Кажуть, варто також у Страсну п'ятницю відмовитись від алкоголю. Колись вірили, люди, які напиваються в ц ей день, ризикують стати п'яницями. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Євгеній Пихтін

    Працювати, а потім (підкреслюю - потім) пристойно (знову підкреслюю - пристойно) розважатися не є гріхом. Гріх ледачкувати, лицемірно спитраючись при цьому на віру. А релігією завжди користувалися можновладці, як інструментом для маніпуляції "електоратом". І зараз ця тенденція ще значно посилилася.

    Євгеній Пихтін reply Євгеній Пихтін

    Прошу вибачення за помилку - "...лицемірно спираючись...".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up