Не лякайтесь звуків в телефоні — тестування оповіщень від ДСНС вирішили продовжити

Не лякайтесь звуків в телефоні — тестування оповіщень від ДСНС вирішили продовжити
Фото: 24 канал

Це роблять для того, аби запустити нарешті систему сповіщень, щоб її чули лише у випадку реальної загрози в регіоні. 

Державна служба з надзвичайних ситуацій продовжує тестування системи інформування населення через мобільні телефони Cell Broadcast. Надзвичайники кажуть, вже є перші проміжні результати тестування. 

— Ваше терпіння допомагає якнайшвидше налаштувати систему так, аби вже скоро її можна було запустити в робочому варіанті і чули ми її ТІЛЬКИ у разі реальної загрози і ЛИШЕ в регіоні, де ця загроза прогнозується або стається, — зазначають в ДСНС України. 

Результати за 2 тижні тестування

За два тижні тестування рятувальники перевірили налаштування обладнання мереж операторів мобільного зв’язку для розсилки інформаційних повідомлень абонентам. Також з’ясували як отримують повідомлення абоненти на різних моделях мобільних телефонів. 

Відео дня

— У взаємодії з виробниками мобільних телефонів працюємо над підвищенням охоплення абонентів та розширенням кількості пристроїв, які можуть отримувати сповіщення. — додають надзвичайники. 

Разом з тим, тестування продовжують. Це, кажуть, необхідно через значну кількість обладнання, яке має бути налаштоване в мережах мобільних операторів у взаємодії з вендорами обладнання та виробниками телефонів.

Рятувальники наголошують, CellBroadcast є дуже важливим елементом в побудові загальнонаціональної системи оповіщення і використовується у багатьох країнах світу.

Що ж до мемів, які ширяться мережею, то в ДСНС додають, що розділяють здоровий гумор. Але зовсім не підтримують агітацій навмисне “вимикати сповіщення задля збирання вподобайок у соціальних мережах”. 

Що відомо про тестування від ДСНС

Нагадаємо, перші тестування системи CellBroadcast від ДСНС почалися ще в травні. Тоді хмельничани лякались невідомого гучного звуку зі своїх мобільних та писали про це в соцмережах. 

Згодом, вже у вересні, надзвичайники попередили заздалегідь про тестування системи CellBroadcast. Після початку перших сповіщень у соцмережах з’явилась велика кількість мемів. Люди писали, що “ДСНС тестує не лише систему сповіщень, а й людську психіку”, “ДСНС — спонсор інфаркту” або ж наголошували, що після отримання сигналу варто відвідати вбиральню. 

Народну творчість рятувальники оцінили. Вони погодилися, що звук й справді не приємний. Та в порівнянні із залпами ворожої артилерії чи гулом рашистської авіації, то – просто музика.

Переваги інформування системою CellBroadcast 

Надзвичайники попереджають: у разі отримання SMS-інформування не слід панікувати, а зберігати спокій. Тестування системи не вимагає жодних дій з боку громадян. 

Зразок тестового повідомлення: 

Нова система оперативного інформування за технологією Cell Broadcast має значні переваги над SMS-інформуванням: 

Попри всі вказані переваги, технологія Cell Broadcast має деякі обмеження з боку абонентського обладнання (телефонів) – старі моделі телефонів (до 2019 року випуску) з великою ймовірністю не зможуть приймати оповіщення Сell Broadcast.

Що кажуть люди про продовження тестувань

Користувачі соцмереж загалом позитивно сприйняли новину надзвичайників. Хтось жартує про переляк, хтось бідкається, що оповіщень замало чи забагато, а дехто вже переживає якщо ті не приходять:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Гришнюк

    От добре що мені не приходить!
  • ЧитачЧитачів

    На мій домашній дисковий телефон чомусь не приходить.

keyboard_arrow_up