У Хмельницькому розробили «Рятувальну абетку» для дітей

У Хмельницькому розробили «Рятувальну абетку» для дітей
Тут і далі фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Посібник створено для дошкільнят та молодших школяриків. 

  • У ньому розповідають про все, що спричиняє небезпеку. 

  • Кожен пункт проілюстрований для кращого сприйняття.

В обласному центрі педагоги навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності розробили та презентували пізнавальну «Рятувальну абетку». Вона підходить для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій

У «Абетці» малюкам простими словами роз'яснюють питання про безпеку для найменших на мільйони дитячих «чому?»

— Фахівці Центру постійно працюють над пошуком нових способів доведення безпекової  інформації до дітей різних вікових категорій: враховуємо, як освітні тенденції і вимоги Нової української школи, так і потреби інклюзивної освіти, — зазначають надзвичайники.  

Відео дня

У «Рятувальній абетці» від «А» до «Я» діти дізнаються значення термінів, назви рятувальних інструментів, техніки, природних і техногенних явищ, що спричиняють небезпеку. Для кращого сприйняття кожне слово проілюстроване. 

Так, наприклад, малюки легко засвоять не лише, хто такий рятувальник, чи, що таке вибух, а й дізнаються про такі хімічні елементи як хлор, фосфор, отримають уявлення про ядерну зброю, тероризм, електрику тощо. 

Вихователі та вчителі зможуть використовувати яскраву збірочку під час виховних заходів та годин спілкування. Ця збірка доступна й у електронному вигляді. Її, кажуть, легко можна завантажити на комп’ютер чи смартфон. Завантажити електронний варіант абетки можна за посиланням. 

На черзі — адаптація «Рятувальної абетки» для дітей з особливими освітніми потребами. За допомогою шрифту Брайля ознайомитися із нею зможуть навіть діти, що мають проблеми із зором. — Саме так ми хочемо реалізувати принцип безбар’єрності освіти, — переконують у Центрі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up