«Не вірте у те, що війна закінчиться завтра»: бійці-добровольці розповіли про події на Сході

«Не вірте у те, що війна закінчиться завтра»: бійці-добровольці розповіли про події на Сході
  • Справжня історія життя і смерті у хмельницькій філармонії. 
  • Бійці української армії та волонтери зібрали хмельничан та розповіли, як насправді вони воюють.
  • Під час зустрічі показали декілька коротких стрічок про війну, зокрема про участь у ній батальйону «Аратта».

До Хмельницького приїхав командир 8-го окремого батальйону «Аратта» Андрій Гергерт, командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський, співачка Анастасія Приходько та боєць «Аратти», а у минулому російський актор, Анатолій Пашинін. Вчора, 20 вересня, покликали хмельничан на зустріч. Зал філармонії був заповнений вщент. Присутні змогли почути історії з життя на війні, дізнатись, як допомагають армії пересічні українці.

Командир батальйону «Аратта» Андрій Гергерт  (позивний «Червень») брав участь у Євромайдані. З 2014 року захищав Україну у складі добровольчих сил. Під час зустрічі від був найбільш багатослівним. Розповідав про усе: війну, солдатів, волонтерів, життя на мирній частині України.

Відео дня

— Воюємо ми з ворогом підступним, воюємо з ворогом жахливим, історичним, — розповідає командир батальйону. — Воюємо вже п’ятий рік. Воювати будемо ще дуже-дуже довго. Не вірте у те, що завтра закінчиться війна якимось чином. Це неправда. Чеченський народ воює понад 20 років. Україна сьогодні вийшла на фінішну пряму на цій дорозі. Ми або виграємо, або програємо. Ми або здобудемо свою державу з мовою, культурою, історією, кордонами, або втратимо свою державу, втратимо її ідентичність, втратимо, як втрачали вже не раз. Але завжди повертали.

Співачка Анастасія Приходько вже у часи Євромайдану займала активну громадську позицію. Упродовж усієї війни вона допомагає українській армії.

— Де б ми не почали жити чи будувати нове життя, ми ніколи там не будемо свої, — розповідає співачка. — У нас ніколи не буде там своєї землі. І саме зараз це важливо усвідомити. Ворог дійсно дуже потужний. Усі це знають. Але вони не знають одного — у нас сила духу міцна. І дуже ми цінуємо нашу рідну землю. І саме зараз про це треба замислюватися кожної хвилини.

Після закінчення виступів будь-хто міг поспілкуватися з бійцями та волонтерами особисто. Багато людей фотографувалися з ними, особливо популярним був Анатолій Пашинін.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • инкогнито

    У ТЕБЯ БЫЛА СЕСТРА? а если была то какая? старшая?! или младшая?!как ты к ней относился?с уважением или боялся?или любил?и вот она выросла!ЧТО БУДЕШЬ ДЕЛАТЬ?
  • яяя

    бендеровские сказки
  • яяя

    бендеровские сказки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up