Новачки у хмельницькому зоокутку – бабак зі Старобільська та барвисті фазани

Новачки у хмельницькому зоокутку – бабак зі Старобільська та барвисті фазани
У хмельницькому зоокуточку, що у парку Чекмана, готуються до зими. Тварини поступово впадають у сплячку, а працівники комунального підприємства завершують ремонтні роботи. За сезон звіряча родина поповнилась парою яскравих фазанів та пухкеньким бабаком, якого подарувала Хмельницькому делегація з міста-побратима Старобільська.
Відвідувачів помітно поменшало. У дощову осінню погоду тут мало охочих. А самі пернаті і чотирилапі неквапливо готуються до сну та гріються у своїх вольєрах. 
На сьогодні у зоокуточку числиться кілька десятків різних звірят. Це - в’єтнамські поросята, морські свинки, нутрії, кролі, шиншила, вівця, кози, черепахи…Бабак, на жаль, не потрапив в об'єктив фотокамери, адже пухнастий вже впав у сплячку.
В цьому будиночку взимку утримуються тварини
 
 Звісно ж, незмінною окрасою завжди була трійця ведмедів: Тимко, майже 20-річна Аліса та молоденька ведмедиця Маргоша.
Наймолодша серед ведмедів - дворічна Маргоша
 
Саме для останньої тут побудували новий вольєр, який обійшовся підприємству у 50 тисяч гривень. 
- Зараз ми проводимо роботи з облаштування приміщень для зимового утримання тварин. Цьогоріч для молодої ведмедиці Маргоші ми збудували вольєр. Тепер вона зимуватиме у новому місці, - каже директор комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Сергій Кучер.
За тваринами з дня у день доглядає двоє людей. Щотижня звірів оглядає ветеринар і вони разом з працівниками складають потрібний раціон. Утримування підопічних обходиться недешево. За 9 місяців підприємство витратило близько 16 тисяч гривень на харчі: корм, сіно, овочі, крупи, зерно. Корм купують двічі на місяць. Нерідко допомагають відвідувачі. Хмельничани приносять картоплю, м'ясо.
- У нас заключений договір з міською ветеринарною лікарнею, при необхідності можемо викликати лікаря додатково. Разом складаємо і затверджуємо раціон для тварин. Люди також їх годують. Приходять діти і годують лебедів, качок. Хтось приносить пташкам і черепахам рибу, м’ясні обрізки, для ведмедів  навіть згущенку і морозиво носили, -  розповідає керівник.
Наразі працівники зоокуточка займаються господарчими роботами та облаштуванням території, яке планують завершити до перших морозів. Навесні візьмуться за альпійську гірку і вже мріють про розширення території.
- За цей рік на території зоокуточку зробили місток. Окрім цього, маємо ще відремонтувати басейн для черепах, яких в нас вже 30. Наступного року будемо ще будувати вольєри. Нам порекомендували збільшити площу. Глобальних проблем у нас немає, все вирішується поступово і по мірі можливості. Стараємось все робити своїми силами і за свій рахунок, - говорить директор комунального підприємства.  – Є бажання взяти чорнобурих лисиць, однак це специфічні тварини. 
Поки є погода, зоокуточок працює у звичному режимі. За кілька днів вже закриватимуться і чекатимуть навесні відкриття нового сезону.
Яскравий фазан найбільше привертає увагу відвідувачів
Лелека відчуває себе повноправним господарем на цій території
Цього пернатого красеня у зоокуточок принесли хмельничани. У пташки немає одного крила
Майже щоденно до зоокуточку відвідувачі підкидають котів, собак та навіть черепах
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Казкар цей директор, вже рік городить це саме. Що там робиться ??? Медвежа до середини літа парилося закрите пока торгувалися за відкат з клітки. А бабака подарував Чернелевський ( на камери журналістів), але не місце для нього не підготували, ні годування належного немає.Одне що зробив господар-вусатий - це розвів свиней і торгує ними.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up