Отруєння дітей та новий комунальний тариф. 5 найпопулярніших новин тижня на ВСІМ

Отруєння дітей та новий комунальний тариф. 5 найпопулярніших новин тижня на ВСІМ
  • Зібрали для вас ТОП-5 новин тижня, що минає.

Щотижня ми готуємо для вас підбірку новин, які ви читали найбільше. Цього разу до топу потрапила публікація про отруєння дітей в аквапарку, про новий комунальний тариф та будівництво сноутюбінгу. Також найпопулярнішими були новини про пенсійний вік та підбірка басейнів у Хмельницькому.

1.Масове отруєння дітей на Хмельниччині. Вони були в аквапарку "7 океан" (ОНОВЛЕНО)

Відео дня

З інгаляційним отруєнням до лікарні потрапило 16 дітей, які напередодні відпочивали на Хмельниччині. Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я МОЗ України.

Як йдеться у повідомленні, 50 жителів селища Турбів з Вінниччини відвідали аквапарк. Серед них були 34 дитини віком від 2 до 7 років. 

Після відпочинку у 16 дітей з’явилися прояви гострого отруєння — сльозотеча, кашель, задишка. Всім хворим надавали медичну допомогу у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні. Більше про це читайте в матеріалі.

2.Для хмельничан запровадять новий комунальний тариф. Дізналися деталі

Разом з водопостачанням та водовідведенням містяни будуть оплачувати «Хмельницькводоканалу» також і абонентське обслуговування. Комунальне підприємство на своєму сайті опублікувало публічні договори приєднання на надання послуг. 

Вони автоматично набудуть чинності за 30 днів для мешканців багатоповерхівок, якщо вони не укладуть окремі договори, і для мешканців приватних будинків, якщо вони не відмовляться від обслуговування. Детальніше - в матеріалі. 

3.Новий сноутюбінг біля Хмельницького. Що про нього відомо

З’явилася інформація про облаштування нового сноутюбінгу в селі Ходаківці, що в Лісогринівецькій громаді. Дорога автомобілем з Хмельницького туди складає близько 20 хвилин. Співвласниками комплексу є місцевий бізнесмен Віктор Коліщак разом з австрійською фірмою “Demaclenko”. Відкриття заплановане на 20 січня. Більше про сноутюбінг читайте в матеріалі. 

4.На пенсію можна йти раніше. Кого це стосується?

В Україні для жінок і чоловіків зрівняли вік, який дає право вийти на пенсію на загальних підставах у 60 років. Зміни діють від 1 квітня 2021 року, відповідно до умов призначення пенсії за віком, визначених в статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09.07.2003 (далі – Закон 1058 – прим. ред.).

Разом з тим, громадяни певних категорій можуть вийти на пенсію раніше за загальновстановлений вік. Це передбачено певними законодавчими актами й окремими нормами Закону 1058. 

5.Поплавати в басейні у Хмельницькому: які умови та ціни

У місті є 4 басейни. З них два комунальні й два приватні. Через поширення COVID-19 відвідувачі зобов’язані мати з собою сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест або довідку про перенесений коронавірус. Також працівники закладів вимагають документ від сімейного лікаря, який дозволяє відвідувати басейн.

Щоб поплавати, у деяких закладах радять попередньо записуватися. Із собою необхідно мати купальник, гумові капці, рушник, гель для душу або мило. Також жінкам рекомендують брати із собою шапочку для плавання. 

Читайте в матеріалі про басейни, ціни та графік.  

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслана Величко

    що не тиждень то новий тариф

keyboard_arrow_up