Парафія Хмельницької тергромади пішла з моспатріархату

Парафія Хмельницької тергромади пішла з моспатріархату
Тут і далі - фото з Фейсбук Олександра Чорнієвича
  • Віряни Свято-Дмитрівського храму села Пархомівці вирішили перейти до Православної церкви України.

Присутні на зборах переважною більшістю голосів підтримали зміну підлеглості релігійної організації з упц мп до помісної Православної Церкви України. Про це повідомив вчора, 1 липня, на своїй Facebook-сторінці голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

“Церква має бути українська, мова й молитва має бути українською… В той час, як наші діти, наші знайомі, наші батьки, наші друзі щодня віддають життя за волю та незалежність України, чомусь в деяких селах ще знаходяться люди, які говорять, що в них відбирають церкву. Ніхто церкву не відбирає. Церква переходить в інше канонічне підпорядкування, церква стає українською…В ній мають служити священники, українські за своєю суттю… Ми, українці, не хочемо мати жодного канонічного підпорядкування російській церкві. В кожній ворожій армії, бригаді, батальйоні заступниками командирів є священники рпц, які освячують вбивства, освячують зброю,” - сказав у своїй промові на зборах села Олександр Чорнієвич.

Відео дня

Нагадаємо, що Хмельницька область є лідером в Україні за кількістю парафій упц мп. Водночас область посідає й перше місце за переходами в канонічне підпорядкування Православної української церкви. Від початку війни перейти до ПЦУ вирішили понад 100 парафій Хмельниччини. Цікаво, що на  кінець травня в Україні загалом підпорядкувались ПЦУ понад 400 парафій. Окремі міські ради, такі як Івано-Франківська та Львівська, заборонили упц мп на своїй території.

Зокрема, 26 червня своє канонічне підпорядкування змінила також церква села Антонівки Чорноострівської селищної ради. Ми повідомляли, що там священник упц мп не відчинив двері храму перед труною Володимира Бабія, Воїна, який загинув, захищаючи Україну. Під час поховання розгорівся скандал, дійшло до рукоприкладства. Зрештою віряни Антонівки одностайно вирішили перейти в канонічне підпорядкування ПЦУ. 

З промовою Олександра Чорнієвича можна детальніше ознайомитись тут:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up