Церква, яку священник упц не відкрив перед труною Героя, перейшла до ПЦУ

Церква, яку священник упц не відкрив перед труною Героя, перейшла до ПЦУ
Тут і далі фото із фейсбук-сторінки Олександра Чорнієвича
  • Цієї неділі відбулися збори громади в селі Антонівка.
  • Саме в ньому виник скандал через настоятеля моспатріархату, який не дозволив провести панахиду за загиблим Героєм в храмі. 

Дев’ять днів тому, 18 червня, в селі Антонівка Чорноострівської селищної ради трапився скандал. Священник української православної церкви закрив храм перед похоронною процесією загиблого Героя Володимира Бабія. Нагадаємо, Воїн повернувся з-за кордону та пішов добровольцем на війну. Він загинув під Волновахою на Донеччині.

Дружина бійця попросила, аби панахиду по померлому відслужили священники ПЦУ в місцевому Свято-Миколаївському храмі. Але тамтешній настоятель отець Дмитро підпорядковується упц мп. Тож відмовив в побажанні. Мотивував тим, що не може дозволити священникам ПЦУ служити панахиду в церкві. Детальніше про це читайте в матеріалі Хмельницький священик упц розповів чому закрив храм перед труною Героя. В селі розгорівся скандал. Сперечалися місцеві, військові та священнослужителі. Дійшло і до рукоприкладства. І все це поряд з труною Героя. 

Читайте також: На Хмельниччині священник моспатріархату не відчинив церкву перед загиблим Героєм

Відео дня

В інтерв’ю журналістці vsim.ua отець Дмитро розповів, що 26 червня в Антонівці мають відбутися збори релігійної громади. Частина села, за словами настоятеля упц — 30% вірян, підтримували його. Решта виступали за перехід до ПЦУ. Все мали з’ясувати на зборах. 

Про рішення вірян Антонівки повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич. 

“Присутні на зборах одноголосно підтримали зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях релігійної організації з упц мп до помісної Православної Церкви України!” — зазначив посадовець. 

Громада зробила свій вибір. Отець Дмитро, який вважає ПЦУ недійсною, повідомив vsim.ua, що в такому випадку складе повноваження та залишить церкву. В новий прихід не піде, бо нікуди. Тож, розповів, молитиметься вдома. Чоловік, крім приходу, має мирську роботу в Хмельницькому. 

Також, 25 червня відбулися збори релігійної організації церкви Введення в Храм Пресвятої Богородиці села Пасічна Старосинявської тергромади. 

За повідомленням Олександра Чорнієвича, присутні на зборах одноголосно проголосували за перехід до ПЦУ. Саме в цьому селі працював довгий час освітянин Ігор Русий, який загинув у боях на Луганщині. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач45

    Прошу написати: якою мирською роботіою займається отець Дмитро в м.Хмельницький?, щоб не стати замовником його послуг!

    Артем Лісовський reply Читач45

    А що зробив вам отець Дмитро?

    Олег Гарват reply Артем Лісовський

    Фотографував,а коли мав вільний час впливав на свідомість людей.

    Iryna Kos reply Читач45

    Фотограф

keyboard_arrow_up