Собор упц мп оголосив про незалежність від москви та просить в ПЦУ не захоплювати парафій

Собор упц мп оголосив про незалежність від москви та просить в ПЦУ не захоплювати парафій
московський патріарх кирило (гундяєв), ліворуч, і глава упц (московського патріархату) митрополит Онуфрій (Березовський). москва, 1 лютого 2015 року Фото з сайту Релігійно-інформаційної служби України
  • Священнослужителі упц мп засудили війну в Україні та висловили незгоду з позицією патріарха рпц кирила.
  • Разом з тим, просять в ПЦУ “припинити силові захоплення храмів та примусові переводи парафій”.

У п'ятницю, 27 травня, Собор упц оголосив про повну самостійність та незалежність від москви.

Відповідну ухвалу опубліковано на офіційному сайті української православної церкви.

Священнослужителі упц провели представницькі збори. Вони відбулися у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі Феофанія в Києві під головуванням голови упц мп митрополита Онуфрія. Під час зборів представники упц мп засудили війну в Україні, закликали росію та Україну до мирних переговорів, а також висловили незгоду з позицією патріарха рпц кирила, що стосується російського вторгнення в Україну.

Відео дня

"Висловлюємо незгоду з позицією патріарха московського та всієї Русі кирила з приводу війни в Україні. Собор прийняв відповідні доповнення та зміни до Статуту про управління української православної церкви, що свідчать про повну самостійність та незалежність української православної церкви", - йдеться у документі.

За підсумками Собору в упц також висловили надію на відновлення діалогу із Православною церквою України (ПЦУ). Однак, аби діалог відбувся прагнуть, щоб представники ПЦУ “припинили силові захоплення храмів та примусові переводи парафій української православної церкви; усвідомили, що їхній канонічний статус є фактично неавтокефальним і значно поступається свободам і можливостям у реалізації церковної діяльності, які передбачені Статутом упц; вирішили питання канонічності ієрархії ПЦУ”. Бо в упц мп вважають, що для визнання канонічності ієрархії ПЦУ необхідне відновлення апостольської спадкоємності її єпископів.

Раніше Православна Церква України закликала Вселенського патріарха Варфоломія та предстоятелів помісних автокефальних церков засудити духовні злочини глави російської православної церкви кирила та позбавити його престолу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • Олександр Волошин

    Гнати нечесть з України.
  • Валентина Ковальчук

    Колоборанти
    Бородаті фсбшніки
    Хоч одне відео покажіть з них що вони в ролі капеланів
    Вони тут гарно приросли
    Розмножилося
  • Maks Necheporuk

    І кого вони хочуть на#бати....
    Немає там нікому віри!
  • Наталія Головіна

    Курсом рашиського корабля всю нечисть з України.

keyboard_arrow_up