Пережити фатальні холодні місяці: десятки херсонців прибули на Хмельниччину

Пережити фатальні холодні місяці: десятки херсонців прибули на Хмельниччину
Тут і далі фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Сім’ї та цілі родини жителів південного регіону евакуювалися до Хмельницької області. 

  • Дізнавайтесь, яку допомогу отримують херсонці на Поділлі. 

Із листопада Хмельниччина почала приймати перших евакуйованих жителів Херсонської області. Люди із південного регіону приїжджають сюди у пошуках прихистку. Херсон досі залишається без світла, води та тепла. Там вже розпочалися відновлювальні роботи, частково відновили мобільний зв’язок. 

Надзвичайники Хмельниччини спільно з колегами з інших регіонів, допомагають відновлювати життя в області. Проте, після деокупації міста воно щоденно потерпає від ракетних ударів та обстрілів загарбників. Тож залізничники запустили евакуаційний потяг, який кожного дня возитиме охочих херсонців на Хмельниччину. 

Черговий евакуаційних потяг прибув на залізничний вокзал у Хмельницькому 4 грудня. Вимушених переселенців зустріли надзвичайники та психологи. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій

Відео дня

— Саме на Хмельниччині херсонські сім’ї та цілі родини мають отримати тимчасовий прихисток та пережити фатальні холодні місяці, — кажуть рятувальники. 

Працівники ДСНС супроводили людей від вагонів евакопотягу до автобусів та надали психологічну допомогу тим, хто її потребував.

Графік евакопотягу

Додамо, евакопотяг зі спеціалізованими вагонами для евакуації маломобільних осіб з Херсону до Хмельницького ходить щодня. Поїздка абсолютно безкоштовна. 

Евакуаційний потяг відправляється з вокзалу в Херсоні щоденно о 15.27. Та спершу слід зареєструватися на посадку. Для цього необхідно попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення.

Гроші та поселення на Хмельниччині

У Мінреінтергації додають, що одразу ж після прибуття до Хмельницького, прямо на вокзалі, Укрпошта виплачує внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тисяч гривень для дорослих і 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

Після цього херсонців гарантовано поселяють в безкоштовні прихистки й надають їм гуманітарну допомогу.

З питань евакуації можна звертатися: 

Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Якщо у вас є близькі чи знайомі на Херсонщині — передайте їм цю інформацію. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач50

    Дякую всім не байдужим...

keyboard_arrow_up