Петиція до Зеленського: українці хочуть вибирати між паперовим паспортом та ID

Петиція до Зеленського: українці хочуть вибирати між паперовим паспортом та ID
Фото ілюстративне
  • Паспорт «книжечкою» чи пластикова картка на вибір.
  • Такі пропозиції зареєстрували на сайті електронних петиції до президента.

Відразу дві аналогічні електронні петиції з’явились на сайті Президента. В обох зверненнях люди просять зберегти паперовий паспорт для тих, хто не бажає його замінювати на ID-картку.

Одна пропозиція була зареєстрована на сайті вчора, 13 серпня. Її автор Алла Токарь пише, що «дійсними і постійними мають бути обидва паспорти». Петицію підписало поки 120 осіб.

Ще одне звернення залишив на сайті офіційного представництва Президента користувач Сергій Гула сьогодні, 14 серпня.

Відео дня

«Нові паспорти будуть видавати лише у формі пластикових карт. Вважаю, що це є порушенням конституційних прав громадян щодо їх переконань, а тому прошу не підписувати будь-якого закону, ухваленого ВРУ щодо обов’язкової заміни паспорту-книжечки на пластиковий, гарантуючи вільне право громадян мати паспорт-книжечку», - йдеться у тексті петиції. До слова, це звернення зібрало поки 102 підписи. До кінця збору є 92 дні.

Нагадаємо, Кабмін затвердив проєкт закону про виведення з обігу паспортів у формі книжечки. Про йдеться в інформації на Урядовому порталі. Згідно з текстом документу, паспорт-книжечка буде дійсним до наступної дати зміни фото у документі. Зокрема, для осіб від 16 до 25 років - до досягнення 25 річного віку; від 25 до 45 років - до досягнення 45 річного віку, після 45 років - паспорт-книжечка матиме безстрокову дію.

Зазначається, що нові паспорти будуть видавати лише у формі пластикових карт.


Друзі, а що ви думаєте про заміну паспортів? І чи підтримали б Ви такі звернення? Діліться своїми думками у коментарях.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Иван Иванов

    Каждый имеет право выбора,меня к примеру устраивает моя книжечка,я не хочу каждые 10 лет платить увеличивающиеся сборы+на айди указывают,что паспорт является собственностью Украины,это как понимать?А в целом Коллегия Верховного Суда Украины сказала свое мнение по поводу книжечек..
  • Маринка

    В паспорті книжечкою видно всі дані, а в карточці? Кусочок пластику з фоткою і цифрами? І ще бумажку в файлику на додачу? Маразм....
  • Тория

    Вы лучше жизнь людей улучшайте а не фигней страдайте какая разница какой у человека паспорт если ему не за что семью кормить
  • Алла Семак

    Треба щоб була книжечка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up