У Хмельницькому продають пісний фаст-фуд. Роблять без м’ясного, але з майонезом

У Хмельницькому продають пісний фаст-фуд. Роблять без м’ясного, але з майонезом
  • Хот-доги без сосисок продають тим, хто постить.
  • Майонез додають, але кажуть, що він пісний.
  • Скільки коштує такий фаст-фут, чи корисний він і смачний дізнавалися журналісти vsim.ua.

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме аж до 6 січня. Врахували це деякі місцеві підприємці, які займаються фаст-фудом. До свого традиційного меню вони додали нові пункти. Захотіли привернути до себе клієнтів, які хочуть швидко перекусити і при цьому дотримуватися посту.

Крабові палочки не «пішли»

Що ж вони пропонують? Журналісти vsim.ua обійшли декілька точок в центрі міста. Спочатку відвідали фаст-фуду, який знаходиться в будівлі кінотеатру Шевченка. Тут хмельничанам пропонують лише хот-доги. Можна взяти з булочкою чи в лаваші із різними сосисками. Зараз тут пропонують новинку – пісний хот-дог. Спочатку готували його із традиційним салатом, кетчупом і пісним майонезом. Замість сосиски клали крабові палочки.

Відео дня

 - Люди дуже рідко замовляли крабові палочки в хот-дог. Тому вирішили відмовитися. Тепер можемо зробити просто із салатом, кетчупом і майонезом. Коштує такий 9 гривень в булочці. За 10 можна купити в нас булочку на грилі чи хот-дог в лаваші. Беруть такі не дуже часто, - розповідає журналісту vsim.ua продавчиня Марія Олександрівна.

Який ж він цей пісний хот-дог? Ми вирішили спробувати і замовили один такий із булочкою на грилі. Всередину нам поклали капусту, моркву, буряк. Полили це все кетчупом і майонезом. Про те, що останній інгредієнт є пісним, нам наголосили декілька разів. Все це добренько просмажили на грилі. Вийшло смачно. Та не дуже поживно. Вже за годинку голод наздогнав.  

Сосиску - в пакетик 

Після візиту до точки в кінотеатрі Шевченка вирушили на Проскурівську. У всіх фаст-фудах тут меню досить різноманітне. Шаурму, гамбургери і сандвічі пропонують майже в кожному кіоску. Нічого пісного ніде не було. Та продавці знайшли альтернативу.

 - У нас є можливість купити хот-дог без сосиски. За бажанням клієнта можемо не додавати звичайного майонезу чи замінити його пісним. Та вартість такого хот-догу така, як і традиційного. Ми даємо сосиску окремо в пакетику. Покупці, як правило, просто віддають його собакам. Загалом у нас щодня купують 1-2 пісних хот-доги, - розповіла vsim.ua продавчиня Світлана.


Перевіривши кіоски, пішли до ресторанів швидкого харчування, які розташовані біля підземки по Кам’янецькій. Ні в «McFoxy», ні в «Big Burger» нічого пісного запропонувати не можуть. Продавці тут і не знають, що таке може бути. То ж пісний фаст-фуд у Хмельницькому є, але меню не досить багате. У більшості з точок продавців потрібно просити, аби вони із звичайного хот-дога зробили без сосиски. Можуть і майонез при замовлені не додавати. Та чи корисна швидка їжа взагалі і чи дійсно вона може бути пісною? Про це ми запитали у лікаря.

«Як майонез може бути пісним?»

Світлана Стефанчук, лікар-гастроентеролог поліклініки №1

- Фаст-фуд точно не можна їсти моїм пацієнтам. Усі ці продукти їм протипоказані. Та й здоровим людям не рекомендовано харчуватися такою їжею систематично. Це може бути лише час від часу. Але не регулярно. Така їжа дуже калорійна. Дуже багато потрібно ферментів для її перетравлення. Щодо пісного фаст-фуду, то навіть не знаю чи він може таким бути. На чому ж готують такий майонез? Для нього ж обов’язково потрібно білок. Сама олія без яйця чи молока не зіб’ється. Зловживати такою їжею в будь-якому випадку не можна. Вона важка для шлунку. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Мастер Автополив

    Такие няшно европейские, аппетитные фоточки. Такое в ЕС разве что в арабских кварталах найдешь :)
  • Іра Шубравая

    прикольна ідея - віддавати сосиски собакам)))вчинок милосердя все ж таки)))  і постишся,і голодного годуєш.

    Grisha Neizhmaslo reply Іра Шубравая

    А собачка тою сосискою насере на тротуар куди ви, сєрдоболні, потім вступите.

    Іра Шубравая reply Grisha Neizhmaslo

    ну,в кого шо в голові,про те він і переймається - хто про голодних,хто про гівно...
  • Ірина Волошина

    Ну який хот-дог без сосиски? Краще вже тоді зайти в якесь кафе та замовити салат. Ті ж гроші, той же наїдок
  • Мирослава

    можна ще ввести в меню пісні голубці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up