Про що брехали росіяни 8 серпня: фейк-дайджест за день

Про що брехали росіяни 8 серпня: фейк-дайджест за день

Дізнавайтесь що цього разу вигадали роспропагандисти та яким чином вони маніпулюють людьми. 

Ворожа пропаганда не втомлюється закидати тонни фейків в український інформпростір. Таким чином вони прагнуть дестабілізувати український народ, посіяти паніку, знищити наш моральний дух. ЗМІ рашистів "воюють" на рівні з їхніми ж вояками. От тільки поле бою в них — інформаційне.

Аби ви могли з впевненістю довіряти тому, що читаєте, публікуємо для вас щоденну підбірку фейкових новин росіян. 

Про що брехала роспропаганда 8 серпня:

русняві брехуни цього дня вкотре вигадати масу фейків та маніпулятивних меседжів, аби заплутати українців. 8 серпня вони закинули 3 нові маніпуляції:

Відео дня

Нагадуємо, все вищесказане є брехнею та покликане деінформувати українців.  Крім того, ворог запустив дезінформаційні та маніпулятивні кампанії, що відбуваються на тимчасово окупованих територіях:

Орки запустили свої брехливі щупальці й до сусідньої Польщі. Урядовий центр безпеки Республіки Польща виявив фейковий лист до Міністерства закордонних справ Польщі, що нібито надійшов від Міністерства закордонних справ України. 

В листі йдеться про прохання надати Україні інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі. Вказане начебто повинно допомогти Збройним силам України мобілізувати їх для участі у війні проти росії 

Аналіз засвідчив, ця дезінформація з’явилася ще 3.лютого 2022 року на сайті російського ІА «Красная весна». 17 червня цей же фейк повторив telegram-канал «Джокер ДНР»

Таким способом ворог намагається отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом. 

Нагадаємо, російська брехня торкнулась безпосередньо й Хмельниччини. Від 24 лютого ворог близько 8 разів спробував деморалізувати мешканців області. Що вигадували русняві пропагандисти читайте в підбірці Ворожі фейки про Хмельниччину: зібрали поширені вигадки росіян

Фільтруйте інформацію, читайте лише перевірені новини та не піддавайтесь паніці. А фейки росіян дізнавайтесь на vsim.ua. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up