Про що брехали росіяни 9 серпня: фейк-дайджест за день

Про що брехали росіяни 9 серпня: фейк-дайджест за день

Дізнавайтесь що цього разу придумали рашисти та яким чином вони маніпулюють українцями. 

Ворог не втомлюється вести інформаційну війну. Щодня русняві пропагандисти закидають тонни неправдивої інформації в український інформпростір. Все  Тож для того аби дестабілізувати український народ та посіяти паніку. Адже їхні вояки не можуть перемогти наших захисників в чесному бою. 

Аби ви могли з впевненістю довіряти тому, що читаєте, будемо щодня публікувати для вас підбірку фейкових новин росіян. 

Як брехала роспропаганда 9 серпня:

рашистські пропагандисти вкотре вигадати масу фейків та маніпулятивних меседжів, аби заплутати українців. 9 серпня вони брехали так:

Відео дня
  • в рф повідомили, що «Польща планує встановити контроль над сільським господарством України, для чого організовано скуповує продукцію за заниженими цінами. Також Польща інвестує у створення транспортної інфраструктури для безперешкодного вивезення українського продовольства до Європи та інших ринків». 
  • пропагандистські ЗМІ рф поширюють інформацію щодо планів ЗСУ під час деокупації масовано обстрілювати населені пункти до повного їх знищення. На думку ворога, така інформація налаштує місцеве населення проти українських військових. 
  • представник МЗС рф і.вишневецький заявив, що «росія вражена цинізмом В.Зеленського, який звинуватив російські війська в обстрілі Запорізької АЕС, а Київ фактично бере у заручники ЄС, обстрілюючи найбільшу атомну електростанцію Європи». 
  • посол рф у США а.антонов заявив: «новий пакет американської військової допомоги Києву на 1 мільярд доларів підтверджує, що США не хочуть сприяти мирному врегулюванню кризи в Україні, а хочуть затягнути конфлікт… США дедалі більше втягуються в конфлікт в Україні, наближаючись до небезпечної межі протистояння з росією».

Фейк:

  • МО рф заявили: «внаслідок знищення пунктів дислокації українських націоналістів, масових втрат та дезертирства втратило боєздатність нацформування «Кракен». Для термінового поповнення втрат командири нацистського формування марно намагаються змусити вступати до нього жителів Харкова». 
  • в МО рф заявили, що «у Васинівці Запорізької області бойовики українських збройних формувань замінували автомобільний міст через річку Жеребець, який планують підірвати для звинувачення російських підрозділів у невиборних ударах по цивільній інфраструктурі».

Нагадуємо, все вищесказане є брехнею та покликане деінформувати українців.  В Центрі протидії дезінформації також пояснюють, як використовується «інформаційний шум».

«Інформаційний шум» – несуттєва, вторинна, неважлива інформація, яка супроводжує або замінює собою основне повідомлення. Різновидом його є інформаційне шумування – умисне перевантаження слухача незначущою, вторинною, зайвою інформацією з метою відвернути увагу від достовірних відомостей. Підвидами інформаційного шуму є фейкові повідомлення, спам, пропагандистська реклама.

Як приклад, з початку війни російські дезінформатори поширюють фейки про те, що Україна нібито торгує наданим західним озброєнням. Ці фейки не мали значного відгуку серед західної аудиторії, тому в рф вирішили підкріпити ці вкиди «доказовою базою».

Основою російських «розслідувань» стали скріншоти сторінки з оголошеннями в Даркнеті, що нібито пропонують придбати FGM-148 «Джавелін». Видало росіян незнання української мови. За 15 тисяч доларів там пропонують послугу «переклад через кордон».

Нагадаємо, російська брехня торкнулась безпосередньо й Хмельниччини. Від 24 лютого ворог близько 8 разів спробував деморалізувати мешканців області. Що вигадували русняві пропагандисти читайте в підбірці Ворожі фейки про Хмельниччину: зібрали поширені вигадки росіян

Фільтруйте інформацію, читайте лише перевірені новини та не піддавайтесь паніці. А фейки росіян дізнавайтесь на vsim.ua. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up