Проект “Мі-Мі-Місто”: блогери хочуть зробити Хмельницький кращим

Проект “Мі-Мі-Місто”: блогери хочуть зробити Хмельницький кращим
Олександр Зорян. Фото зі сторінки блогера у Фейсбук.
  • Хмельницький блогер Олександр Зорян захотів не лише писати про проблеми міста, а якось їх вирішувати.
  • Він і його однодумці створили ініціативну групу “Мі-Мі-Місто”.
  • Разом хочуть зробити Хмельницький кращим. Поки мають лише ідеї.

Погані дороги, незручні дитячі майданчики, недоліки в роботі комунальників - це були одні з основних тем у дописах хмельницького блогера Олександра Зоряна. Тепер приватний підприємець, який займається комп’ютерним програмуванням, створив ініціативну групу з цікавою назвою “Мі-Мі-Місто”. Вона вперше зібралася лише 4 квітня і поки навіть не має конкретного плану роботи, але хоче зробити Хмельницький кращим. Хто і як це робитиме, vsim.ua запитали в Олександра Зоряна.

Як виникла ідея створення ініціативної групи?

Відео дня
  • В якийсь момент зрозумів, що набридло просто писати. Захотілося конкретних дій.

Чому “Мі-Мі-Місто”?

  • Просто прийшло в голову, як робоча назва, поки з активістами не придумаємо чогось кращого. Вже зараз розумію, що назва влучна і гарно описує мету діяльності, проте змінимо, якщо більшості не зайде.

Яка основна мета “Мі-Мі-Міста” і що збираєтеся робити спочатку?

  • На зборах поки визначили 3 напрямки діяльності: дитячі майданчики, зовнішня реклама та велоінфраструктура. Вирішили перевірити дитячі майданчики. Управління ЖКГ надало нам список майданчиків на які виділили фінансування. Ми їх зараз фотографуємо, оберемо 2 та запропонуємо як їх краще облаштувати. Ми хочемо, щоб це було максимально зручно та безпечно для дітей та їх батьків. Варто зазначити, що ми не маємо жодного відношення до бюджетних коштів. Навпаки, буде потрібно ще залучати кошти активістів та меценатів, щоб усе зробити належно.

Хто на даному етапі входить в групу?

  • На перших зборах було присутньо близько 15 активістів та представників УЖКГ. В основному це блогери та активні користувачі мережі Фейсбук. У багатьох не вийшло прийти, але люди кажуть що з нами і допоможуть хто чим зможе.

Як відреагувала влада на вашу ініціативу?

  • Конструктивно. Всіляко нам сприяють. Надали нам доступ до інформації, активно реагують на звернення. Видно якесь зацікавлення. Побачимо, як буде далі

Які уже є напрацювання?

  • Поки створили групу у Фейсбук. Активісти активно збирають інформацію по майданчиках.

Поки група Фейсбук “Мі-Мі-Міста” нараховує 244 учасника. Користувачі скидають сюди фото майданчиків, які мають цього року відремонтувати за гроші з міського бюджету. Зі слів Олександра Зоряна, вони просто будуть пропонувати свої ідеї для проектів, за якими підрядники робитимуть дитячі майданчики.

“Громадська ініціатива мешканців Хмельницького, спрямована на покращення умов проживання людей у місті” - вказано в описі групи “Мі-Мі-Місто”. Поки групі вдалося провести одне зібрання і відфотографувати десятки дитячих майданчиків. Що з цього вийде далі? Слідкуйте за новинами на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Pavel Kondrashov

    Пока не вернут акты приемо-сдачи выполненных работ и принятия качества исполнения исполнителями, ни чего не будет.Особенно это касается жеков. А так желаю успехов.
  • Икута Юдай

    Проблеми міста: 1 - бродячі пси, 2 - сміттєзвалище, 3 - маршрутки, 5 - кіоски на зупинках, 4 - злочинність, 5 - алкоголь. Вирішіть хоч одну і я стану прихожанином вашої церкви
  • Неля Дмитриева

    Молодці!Наснаги!
  • Nastya Tkachuk

    Обовязково місту треба мати декілька майданчиків для дітей з інвалідністю, в т. Ч. На візках. Там особливі пісочниці, гойдалки.

    Микола Бажан reply Nastya Tkachuk

    Анастасія Ткачук .. майданчик, як майданчик. Тільки що додали доступ. Може в когось є досвід ( фото , відео ..) майданчиків у сусідів  ( та ж   Pl , Lt .. )   де не тільки є доступ , а й широка функціональність ?

    Nastya Tkachuk reply Nastya Tkachuk

    Фото чимало в мережі

    Nastya Tkachuk reply Nastya Tkachuk

    Nastya Tkachuk reply Nastya Tkachuk

    Alexandr Zoryan reply Nastya Tkachuk

    Анастасія Ткачук можете скинути фото? Або попросити друзів зробити фото такого майданчика..

    Nastya Tkachuk reply Nastya Tkachuk

    У Луцьку є позитивний досвід
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up